V. Gedvilas abejoja, ar policija adekvačiai pasielgė su P. Gražuliu

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas nevertina policijos pareigūnų veiksmų šeštadienį per eitynes „Už lygybę“ sulaikant kolegą „tvarkietį“ Petrą Gražulį, tačiau mano, kad situaciją galima buvo išspręsti ir kitaip.

Kalbėdamas apie P. Gražulį Seimo vadovas sakė, kad šis politikas visiems žinomas ir pažįstamas.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Kalbėdamas apie P. Gražulį Seimo vadovas sakė, kad šis politikas visiems žinomas ir pažįstamas.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 31, 2013, 9:56 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:11 PM

Trečiadienį kalbėdamas apie P. Gražulį Seimo vadovas sakė, kad šis politikas visiems žinomas ir pažįstamas.

„Jis yra aktyvus Seimo narys, tiesiog reikia palaukti išvados, ar buvo adekvačių priemonių imtasi P. Gražulio atžvilgiu. Man dabar sunku ką nors pasakyti. Truputėlį man atrodė baisoka.

Daug kartų per televiziją rodo tuos kadrus, pats nebuvau, bet taip, kaip ten su juo pasielgė, - man truputėlį kelia įtarimų. Ar negalima buvo išvengti to konflikto - nešti ant rankų, jį ten tampyti po asfaltą... (...) Tai man sukėlė įtarimo. Manau, kad buvo galima išspręsti kitaip“, - interviu „Žinių radijui“ trečiadienį sakė V. Gedvilas. Tačiau jis pabrėžė, jog nei policijos, nei P. Gražulio atžvilgiu nenorėtų daryti kažkokių vertinimų. Parlamento vadovas paragino išsiaiškinti visas aplinkybes.

Pasak V. Gedvilo, jeigu P. Gražulis būtų buvęs įleistas į eitynes ir tuomet pradėjęs rodyti fizinius veiksmus, galbūt tuomet reikėjo jį išnešti ar kitaip panaudoti fizinę jėgą.

„Jeigu jis pats būtų lindęs, bandęs smūgiuoti ar rodyti savo fizinę jėgą, tai suprantu, kad galbūt tada reikia jį stabdyti. Jeigu jis nieko nepalietė, nepadarė, o staiga čia jį kaip didžiausią Lietuvos priešą paguldyti ir išnešti... (...) Tiesiog Petras yra Petras.

Tokių žmonių tikrai reikia, nes Lietuvoje visokių žmonių reikia. Visus turime ir visus reikia toleruoti, bet vieni tarp kitų turime surasti tolerancijos ribas, nusistatyti santykių ribas“, - dėstė Seimo Pirmininkas.

Jis sakė puikiai suprantąs, kad pareigūnams buvo duotos tam tikros komandos, jie atliko savo pareigas, bet „dar galima įjungti loginį mąstymą ir pasižiūrėti, kad viskas būtų gerai“.

Už elgesį per Vilniuje šeštadienį vykusias gėjų eitynes parlamentarui P. Gražuliui skirta 200 litų bauda, primena ELTA.

P. Gražuliui bauda skirta už tai, kad jis Gedimino prospekte perėjo specialią policijos nutiestą „Stop“ juostą, antradienį pranešė LNK žinios.

Be baudos, P. Gražuliui surašyti dar du administracinės teisės pažeidimų protokolai - dėl pasipriešinimo pareigūnams ir jų reikalavimų nevykdymo. Už tai gresia ne tik bauda, bet ir iki 30 parų areštas. Šias bylas būtų galima nagrinėti tik tuo atveju, jei Seimas panaikintų P.Gražulio teisinę neliečiamybę.

P. Gražulis dėl pareigūnų veiksmų kreipėsi į medikus, šiuo metu turi nedarbingumo pažymą. Politikas kreipėsi į teismo medicinos ekspertus dėl patirtų sužalojimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.