V. Gedvilas įžvelgia Europos socialinio fondo agentūros politizavimą

Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas stebisi kilusiu sujudimu pertvarkant Europos socialinio fondo agentūrą (ESFA), tačiau teigia, kad šioje įstaigoje, administruojančioje milijardines Europos Sąjungos (ES) lėšas, turėtų dirbti keletas asmenų, nes ši įstaiga yra politizuota.

V. Gedvilas sako, kad ESFA yra nusistovėjusios tradicijos, kai įstaigą valdė kairieji arba dešinieji, ir jis šioje vietoje įžvelgia jos politizavimą.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
V. Gedvilas sako, kad ESFA yra nusistovėjusios tradicijos, kai įstaigą valdė kairieji arba dešinieji, ir jis šioje vietoje įžvelgia jos politizavimą.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 31, 2013, 10:34 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:08 PM

V. Gedvilas prisipažino, kad jam buvo keista dėl kolegų „darbiečių“ švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio ir socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės inicijuojamų pertvarkų ESFA.

„Visi tai matė kaip kažkokius korupcinius dalykus. Galvoju, kad per daug skaudžiai čia į viską reaguojama. Manau, kad žymiai geriau, kai yra keletas žmonių, grupė žmonių, kurie valdo ir kontroliuoja tuos struktūrinius fondus, negu vienas žmogus tai daro. Šioje vietoje, manau, kad kaltų ieškojimo ir neleidimo daryti pertvarkų neturėtų būti“, - trečiadienį interviu „Žinių radijui“ kalbėjo parlamento vadovas.

Pasak politiko, ESFA yra nusistovėjusios tradicijos, kai įstaigą valdė kairieji arba dešinieji, ir jis šioje vietoje įžvelgia jos politizavimą.

„Galbūt jie turi tokį norą neišardyti struktūrų, kurios buvo. (...) Manau, kad veikia labiau politinis interesas, ir į visą šitą dalyką reikėtų labai pragmatiškai pasižiūrėti ir nedaryti jokių skubotų pareiškimų“, - sakė V. Gedvilas.

Jis teigiamai atsiliepė apie D. Pavalkio kreipimąsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą dėl ESFA antikorupcinio vertinimo ir pritarė inicijuojamiems pokyčiams šioje įstaigoje. „Turėtų būti daugiau žmonių, būtų didesnis viešumas, didesnė kontrolė“, - patikino V. Gedvilas.

Žiniasklaidos teigimu, ESFA dalininkų susirinkime praėjusią savaitę Švietimo ir mokslo bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos patvirtino naują agentūros struktūrą bei valdymo modelį, kuriame daugiau įtakos tenka „darbiečių“ dominuojamai valdybai.

Tikėtina, kad 2014-2020 metais ESFA bus atsakinga už ES paramą, kurios suma sieks apie 4 mlrd. litų ar net daugiau. 2007-2013 metais ji viršijo 3 mlrd. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.