Kaip praneša VMVT, Trakų inspektoriai šios stovyklos maisto tvarkymo skyrių skubiai patikrino gavę gyventojo skundą.
Patikrinimo metu įmonėje užfiksuota daugybė higienos pažeidimų: virtuvė buvo nešvari, neplautos lėkštės buvo sudėtos ant grindų, patalpose skraidė daug musių, be to, egzistavo puikios sąlygos kryžminei taršai atsirasti.
Nesilaikant produktų saugios kaimynystės reikalavimų, šaldymo įrenginiuose žaliavos ir gatavi gaminiai buvo laikomi šalia, smulkinta mėsa šaldytuve atvirame dubenyje buvo uždėta ant pjaustytų mėsos gaminių, o žemiau esančioje lentynoje buvo laikomas tortas, fermentiniai sūriai.
Kitame šaldytuve šalia pjaustytos duonos buvo laikoma žalia smulkinta mėsa.
VMVT patikrinimo metu paaiškėjo, kad viena virėjų dirbo neišklausiusi higienos žinių kurso, nebuvo pildomi savikontrolės žurnalai. Inspektoriai aptiko ir 2,5 kg smulkintos mėsos, kurios tinkamumo vartoti terminas buvo pasibaigęs.
UAB „Verubė“ maisto tvarkymo skyriui dėl aptiktų pažeidimų laikinai uždrausta veikla, o administracijai skirtos nuobaudos. Įmonė iš vidutinės rizikos grupės įtraukta į padidintos rizikos įmonių sąrašą.
Vaikų vasaros poilsio stovyklos dalyviams maistas laikinai bus atvežamas, o ne gaminamas vietoje.