V.Šustauskas žada Baltarusijoje prašytis politinio prieglobsčio

Lietuvos ubagų karaliumi tituluojamas Vytautas Šustauskas netrukus gali papildyti emigrantų gretas. Tačiau, kitaip nei dauguma gyvenimo prispaustų tautiečių, žvalgosi ne į Vakarų šalis, o į rytus. LNK žinioms V.Šustauskas prisipažino norintis emigruoti į Baltarusiją – jis žada prašytis ten politinio prieglobsčio.

Pasak V.Šustausko, per gėjų eitynes policininkus sudomino, kas "pūspi" jo kelnėse.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Pasak V.Šustausko, per gėjų eitynes policininkus sudomino, kas "pūspi" jo kelnėse.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Noreikienė

2013-08-07 20:07, atnaujinta 2018-03-02 02:15

Buvęs iškiliausias Kauno politikas skundžiasi Lietuvoje nebegalįs gyventi – čia jam, esą, už nieką keliamos bylos, jis jaučiasi persekiojamas.

„Ten yra mano pažįstamų, giminių, - aiškina V.Šustauskas. - Lietuvoje man neįmanoma gyventi. Kiek nors pajudu – tuoj pat arba ikiteisminis tyrimas“. Politikas prisipažįsta ir bijantis būti nunuodytas.

V.Šustauskas suskaičiavo, kad per nepriklausomybės laikotarpį jam buvo iškeltos 56 bylos. 15 tūkst. litų jis sumokėjo įvairioms baudoms, atsėdėjo 30 parų arešto.

Per liepą vykusias gėjų eitynes už pareigūno įžeidimą jis buvo sulaikytas, eitynėms net neprasidėjus.

„Patikrino vienas policininkas, viską parodėm, praleido. Kitam pasirodė, kad pas mane kelnėse kažkas pūpsi. Prilietė, čiumpa už klyno – ką turi kelnėse? Automatiškai ir pasakiau, *** turiu. Ką kelnėse vyras gali turėti?“ - apie konfliktą su teisėsaugininkais pasakoja V.Šustauskas.

„Po to skambinau profesoriui klausti, kaip jie vadinasi – gentalijos ar kaip ten. Tai jis išvis būtų mane nurengęs, būtų pagalvojęs, kad granatą turiu. Juk policininkai ten surenkami septynias klases baigę, nemoka teisingai užduoti klausimo“, - piktinasi politikas.

Gavęs politinį prieglobstį Baltarusijoje, V.Šustauskas norėtų išsaugoti Lietuvos pilietybę.

Apie emigraciją LNK prisipažino pamąstantis ir V.Šustausko protestų bendražygis Petras Gražulis.

„Kartais man irgi kildavo mintys, kažin, ar nereikės kažkur ieškoti politinio prieglobsčio, - prisipažino P.Gražulis. - Pažiūrėkit, pernai mane viešai renginyje apliejo kažkokiu skysčiu. Gali kreiptis kur nori – jokių ikiteisminių tyrimų. Šita kasta neliečiama, jie neteisiami, nebaudžiami. Jie gali daryti, ką nori“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.