D.Kedžio palikimas dukrai – šlamštas ir skola

Kur dėti dėvėtas apatines kelnaites, kojines, seną treniruoklį ir seifą, kuriame gulėjo Stankūnų dukterį Violetą pražudęs ginklas? Tokią užduotį šiomis dienomis sprendžia Laimutės Stankūnaitės tėvai.

Pasigirti turtais mėgęs D.Kedys savo dukteriai paliko krūvą nereikalingų daiktų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pasigirti turtais mėgęs D.Kedys savo dukteriai paliko krūvą nereikalingų daiktų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Aug 9, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:31 AM

Drąsiaus Kedžio palikimas tapo galvos skausmu Tatjanai ir Stasiui Stankūnams, kuriems jų duktė Laimutė Stankūnaitė suteikė įgaliojimą iš Kedžių perimti jos devynmetės dukters palikimą.

„Mus spaudžia perimti palikimą – liepia nurodyti adresą, kuriuo reikia viską atvežti, tačiau tų daiktų nei Laimutė, nei mes į savo namus tikrai nesinešime”, – „Lietuvos rytui” sakė anūkės palikimo reikalus tvarkantis S.Stankūnas.

Palikimo vieta – garaže

Vyras ieško nenaudojamo garažo ar kitos vietos, kurioje bent laikinai galėtų sukrauti tai, ką po savo mirties dukteriai paliko dviejų žmonių nužudymu įtariamas D.Kedys.

Ar negalima šio palikimo atsisakyti?

„Pagal įstatymus duktė to padaryti negali, nes esą bus pažeisti vaiko interesai, nors ji iš tos giminės nieko neprašo ir nieko jai iš jų nereikia”, – rankomis skėsčiojo S.Stankūnas.

D.Kedžio palikimu mergaitei rūpinosi jo sesuo, prieš keturis mėnesius nuo teisėsaugos pasislėpusi Neringa Venckienė.

Atidavė tai, kas nereikalinga

Netrukus po brolio mirties, 2010 metų vasarą, N.Venckienė į savo namus pasikvietė antstolį Valdą Zubiną, kuris surašė, kokį mirusio tėvo turtą paveldi jo duktė.

Begalinę meilę dukterėčiai deklaravusi N.Venckienė nusprendė jai perleisti tik tuos daiktus, kurių jai nereikia: vilnonę juodą liemenę, berankovius baltus sportinius marškinėlius, žydras kelnes, baltą kepurę nuo saulės, rožinius marškinius, juodas basutes, 7 poras baltų kojinių „Aurora Baltika”, dvejas baltos spalvos L dydžio trumpikes, treniruoklius ir seifą.

Visi kiti D.Kedžio bute buvę daiktai – indai, baldai, kompiuteris, televizorius, muzikinis centras ir kiti – į mergaitės paveldimų daiktų sąrašą nebuvo įtraukti.

Nors, kaip po žudynių dingus D.Kedžiui aiškino N.Venckienė, visus namuose esančius daiktus jos brolis įsigijo už savo pinigus.

Pasiliko net megztinius

Į palikimo sąrašą nebuvo įtrauktas ir garsusis kandžių sukapotas violetinis megztinis, su kuriuo „Lietuvos ryto” fotografas pirmasis įamžino kovotoją su tariamais pedofilais.

Dingo iš jo ir toks pat, tik geltonos spalvos megztinis, kurio vagyste po pirmojo Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimo grąžinti mergaitę L.Stankūnaitei N.Venckienė apkaltino vilnietį Marių Kuprevičių.

Pamiršti buvo ir pripučiamasis lauko baseinas, kurį, anot N.Venckienės, per pusę įsigijo jos vyras ir brolis, ir Juodkrantėje paliktas vandens motociklas, kuriuo D.Kedys vasarą plaukiodavo po Kuršių marias, Garliavos puošeivos masyvūs auksiniai papuošalai ir net kailiniai, kuriuos tėvas pasiuvo savo vienturtei dukrai.

Turės sumokėti 19 litų

Neliko ir nekilnojamojo turto – buto Juodkrantėje bei namo dalies Klonio gatvėje, kurį, kaip tikino Laimutė Kedienė, Drąsius pasistatė ir įsirengė savo rankomis.

Visas šis turtas – pensininkų Kedžių nuosavybė. Net prabangus automobilis „Mercedes-Benz”, pasirodo, buvo registruotas D.Kedžio sesers vardu.

Prasidėjus kovai dėl mažametės mergaitės nemažas pajamas deklaravęs D.Kedys dukteriai nepaliko ir grynųjų pinigų.

Viena jo banko sąskaita buvo ištuštinta iki nulio, kitoje liko 19 litų skola. Padengti ją turės mergaitė, tiksliau jos tėvo palikimu iki dukters pilnametystės besirūpinanti L.Stankūnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.