UNICEF žvaigždžių misija išlydėta į Tanzaniją

Akis į akį – su sunkiai suvokiamu skurdu. Toks susidūrimas Tanzanijoje laukia laidų vedėjos Beatos Nicholson, aktorių Giedriaus Savicko, Virginijos Kochanskytės ir kitų UNICEF suburtos komandos narių. Sekmadienio rytą jie iš Vilniaus oro uosto išlydėti į vieną skurdžiausių Afrikos šalių.

Misijoje dalyvauja G.Savickas.<br>D.Umbraso nuotr.
Misijoje dalyvauja G.Savickas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-09 16:27, atnaujinta 2018-03-02 01:10

Šios misijos metu garsenybės iš arti pamatys, kaip gyvena Tanzanijos vaikai, ir stengsis įrodyti: Lietuva jau gali pati kai ką duoti pasauliui. 41,8 mln. gyventojų turinti Tanzanija yra viena paskutinių pasaulyje pagal pajamas vienam gyventojui – čia žmogus priverstas išgyventi už 500 dolerių per metus. Ypač nuo skurdo kenčia moterys ir vaikai, masiškai mirštantys nuo maliarijos, ŽIV ir kitų ligų.

Ką Tanzanijoje išvys, su kuo bendraus ir ką patirs, misijos dalyviai pasakos savo dienoraščiuose, kuriuos nuo kitos savaitės publikuos portalas lrytas.lt. O spalio 11 d. per televiziją TV3 galėsite ne tik išvysti misijos dalyvių įspūdžius trečiajame paramos renginyje „Už kiekvieną vaiką“, bet ir paaukoti Tanzanijos žmonėms.

Kelionė į rytų Afrikoje esančią Tanzaniją – jau trečioji tokia „UNICEF Lietuva“ misija. Praėjusius kartus Lietuvos garsenybės lankėsi Kambodžoje ir Siera Leonėje. Šios misijos įrodė, kad lietuviams rūpi ne tik savo šalies problemos. Po misijų buvo paaukota beveik pusantro milijono litų, nuo mirtinų ligų Kambodžoje ir Siera Leonėje paskiepyta apie 200 tūkst. vaikų. Anot „UNICEF Lietuva“ vadovės Jovitos Majauskaitės, tai - milžiniškas rezultatas, kuriuo gali didžiuotis visa Lietuva.

UNICEF – nepolitinė organizacija, veikianti 158 šalyse, kad sukurtų vaikams tinkantį pasaulį. Jau daugiau kaip 60 metų UNICEF yra pasaulio lyderis, siekiantis padėti vaikams išlikti ir klestėti. Būdami didžiausiais pasaulyje vakcinų tiekėjais skurdžioms šalims, UNICEF siekia užtikrinti vaikų sveikatą ir mitybą, kokybišką pagrindinį išsilavinimą visiems berniukams ir mergaitėms, galimybę gerti švarų vandenį, laikytis higienos, vaikų apsaugą nuo smurto, išnaudojimo ir AIDS. UNICEF finansuojamas tiktai savanoriškomis individų, verslo, fondų ir vyriausybių kontribucijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.