“Tvarkiečių” sąskrydyje – naujas rekordas

Šeštadienį Lūksto ežerą apgulė tūkstantinė partijos “Tvarka ir teisingumas” narių minia – prasidėjo tradicinis XII sąskrydis, truksiantis iki sekmadienio pavakarės.

Tvarkiečių sąskrydyje pasiektas didžiausios “gyvos” – 30x55 metro dydžio - ES vėliavos rekordas.<br>G.Šiupario nuotr.
Tvarkiečių sąskrydyje pasiektas didžiausios “gyvos” – 30x55 metro dydžio - ES vėliavos rekordas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Aug 10, 2013, 7:35 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:46 AM

Siekiant pažymėti Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungai, sąskrydžio kultūrinė programa pavadinta “Mes – Europos vidurys”.

Prieš šventės atidarymo iškilmes partijos taryba priėmė rezoliuciją dėl euro įvedimo, patvirtino 2014 m. vyksiančių Europos Parlamento rinkimų programą, išsirinko rinkimų štabo vadovą.

Tvarkiečiai” apsisprendė siekti, kad Lietuvoje įvyktų privalomas referendumas dėl euro įvedimo. Be to, norima keisti vieną nuostatą dėl referendumo rengimo - kad vietoj privalomų 300 tūkstančių balsų pakaktų tris kartus mažesnio skaičiaus.

“Galėčiau išvardinti dešimtis priežasčių, dėl kurių Lietuvai nereikia skubėti įsivesti euro“, - sakė partijos “Tvarka ir teisingumas” pirmininkas Rolandas Paksas.

Europarlamentaras pažymėjo, kad savo valiutą išsaugojusių Skandinavijos šalių ir krizės ištiktų Pietų Europos valstybių, įsivedusių eurą, pavyzdžiai rodo, jog nacionalinė valiuta - ne kliūtis gerai gyventi.

“Viena žinau tvirtai – įsivedus eurą, viskas brangs, - sakė R.Paksas. - Todėl nereikia lėkti strimgalviais, geriau palaukti ir pažiūrėti, kaip iš dugno išbris Pietų Europos valstybės“.

Kitąmet vyksiančių Europos Parlamento rinkimų štabo vadovu “tvarkiečiai” patvirtino Seimo pirmininko pavaduotoją Kęstą Komskį.

Į sąskrydį suvažiavusius “Tvarka ir teisingumas” narius pasveikino koalicijos Seime partneriai, keletas europarlamentarų – vengras Bela Kovacsas, lenkas Jacekas Wlosowiczas ir latvis Alexanderis Mirskis. Pastarasis R.Paksui padovanojo kardą.

Ankstesnėse šventėse talpiausių marškinėlių, didžiausių TT raidžių, daugiausiai per dieną priimtų partijos narių, masiškiausių virvės traukimo varžybų rekordus pasiekę “tvarkiečiai” išsaugojo šią tradiciją.

Šiame sąskrydyje pasiektas didžiausios “gyvos” – 30x55 metro dydžio - ES vėliavos rekordas.

Laukymėje buvo suburta net 1012 partiečių, kurie laikė mėlynus ir geltonus lietsargius. 1000 žmonių buvo iškėlę po mėlyną lietsargį, o 12 – po geltoną. Pastarieji simbolizavo žvaigždutes ES vėliavoje.

“Tvarkiečių” rekordą užfiksavo į padangę sui filmavimo ir fotografavimo technika pakilęs mažytis nuotoliniu pultu valdomas sraigtasparnis. Medžiaga bus perduota rekordus fiksuojančiai agentūrai “Factum”.

“Tvarkiečius” sveikinusi ir raudoną angelą padovanojusi socialdemokratų atstovė Irena Šiaulienė vylėsi, kad tai apsaugos sąskrydžio dalyvius nuo prasto oro.

Tačiau ši apsauga veikė tik per atidarymo iškilmes, o po to prapliupo lietus. Tad rekordo siekti padėję lietsargiai netrukus buvo panaudoti ir pagal paskirtį.

Vasariškas lietus sąskrydžio dalyvių pernelyg neišgąsdino – organizatorių suplanuotos sporto varžybos ir konkursai Lūksto ežero pakrantėje nebuvo nutraukti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.