Aplinkosaugininkų premijoms - 150 tūkst. litų

Aplinkos apsaugos inspektoriams

Anot Aplinkos ministerijos pranešimo, tarp pirmųjų premiją pelniusių pareigūnų – ukmergiškis aplinkosaugininkas, ir pernai, ir šiemet sulaikęs daugiausia brakonierių.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Anot Aplinkos ministerijos pranešimo, tarp pirmųjų premiją pelniusių pareigūnų – ukmergiškis aplinkosaugininkas, ir pernai, ir šiemet sulaikęs daugiausia brakonierių.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 12, 2013, 7:03 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:58 PM

Pusė šios sumos jau išleista geriausiai dirbančių inspektorių premijoms. Jas gavo 31 pareigūnas.

Anot Aplinkos ministerijos pranešimo, tarp pirmųjų premiją pelniusių pareigūnų – ukmergiškis aplinkosaugininkas, ir pernai, ir šiemet sulaikęs daugiausia brakonierių. Pernai jis išaiškino 118, o per pirmąjį šių metų pusmetį – 50 pažeidėjų. Dėl to aplinkosaugininkas sulaukė grasinimų susidoroti, buvo išdaužtas jo tarnybinio automobilio langas.

„Ligi šiol mūsų inspektoriai buvo lyg ir primiršti. Jie, kaip dirbo, taip ir dirba, – nei skųsdamiesi mažais atlyginimais, nei dejuodami, kad per dideli darbo krūviai. Kare su brakonieriais vyrams tenka patirti ir šalto, ir karšto. Dauguma iš jų tikrai verti paskatinimo – ne tik moralinio, bet ir materialinio“, – teigė aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Liepą premjeras Algirdas Butkevičius pranešė davęs ministrams nurodymą, kad visos sutaupytos lėšos darbo užmokesčio fonde nebūtų išmokėtos kaip priedai, premijos. Šie pinigai, pasak jo, turėtų būti kaupiami valstybės tarnautojų, teisėjų, politikų, pareigūnų atlyginimams atstatyti.

Aplinkos ministras V.Mazuronis BNS paaiškino, kad inspektorių premijavimas nepažeidžia minėto premjero nurodymo taupyti. Anot jo, šiuo atveju, naudojamas ne sutaupytos atlyginimų fondo lėšos, pinigai paimti iš Aplinkos rėmimo fondo.

Ministro teigimu, įkūrus specialų skatinimo fondą, aplinkosaugininkai finansiškai skatinami už konkrečius savo darbo rezultatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.