Norą studijuoti profesinėse mokyklose jau pareiškė per 12 tūkst. kandidatų

Prašymus studijuoti

Daugiau kaip 70 šalies profesinio mokymo įstaigų siūlo apie 300 profesinio mokymo programų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau kaip 70 šalies profesinio mokymo įstaigų siūlo apie 300 profesinio mokymo programų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 12, 2013, 7:47 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:55 PM

Paprastai profesinės mokyklos prašymus mokytis priima iki rusėjo.

Didžioji dauguma iš pareiškusiųjų norą mokytis yra įgiję pagrindinį išsilavinimą ir siekia kartu su kvalifikacija įgyti vidurinį išsilavinimą, per 5 tūkst. kandidatų jau turi vidurinį išsilavinimą.

„Džiaugiamės, kad jaunuolių susidomėjimas profesiniu mokymu neslūgsta, kad jaunimas suvokia praktinio išsilavinimo vertę, daugėja norinčiųjų išmokti amato“, – sako švietimo ir mokslo viceministrė Genoveita Krasauskienė.

Į profesines mokyklas priimami mokiniai nuo 14 metų. Jose teikiamas pagrindinis, vidurinis išsilavinimas ir kartu profesinė kvalifikacija arba tik profesinė kvalifikacija. Apie 70 proc. mokymosi laiko sudaro praktinis mokymas mokykloje ar įmonėje.

Daugiau kaip 70 šalies profesinio mokymo įstaigų siūlo apie 300 profesinio mokymo programų.

Profesinis mokymas yra nemokamas, pažangiems mokiniams mokamos stipendijos, jie aprūpinami bendrabučiu, pažymi ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.