Popiežius ragina krikščionis ir musulmonus puoselėti tarpusavio pagarbą

Popiežius Pranciškus

„Viliuosi, kad krikščionys ir musulmonai įsipareigos skatinti tarpusavio pagarbą, ypač - per naujų kartų švietimą“, - sakė popiežius.<br>AP
„Viliuosi, kad krikščionys ir musulmonai įsipareigos skatinti tarpusavio pagarbą, ypač - per naujų kartų švietimą“, - sakė popiežius.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Aug 12, 2013, 9:46 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:25 AM

„Noriu nusiųsti pasveikinimą musulmonams visame pasaulyje, mūsų broliams, kurie neseniai šventė Ramadano mėnesio pabaigą“, - sakė pontifikas tūkstančiams tikinčiųjų, susirinkusių į tradicinę „Viešpaties angelo“ maldą Šv.Petro aikštėje.

„Viliuosi, kad krikščionys ir musulmonai įsipareigos skatinti tarpusavio pagarbą, ypač - per naujų kartų švietimą“, - sakė jis.

Tai jau antroji pastaruoju metu popiežiaus žinia musulmonų bendruomenėms. Rugpjūčio 2 dieną Pranciškus pasiuntė joms žinutę, „kaip pagarbos ir draugystės visiems musulmonams, ypač - jų religiniams lyderiams, išraišką“.

Toje žinutėje jis taip pat ragino abiejų religijų atstovus „vengti nepagrįstos ar šmeižikiškos kritikos“ vieni kitų atžvilgiu.

Šį sekmadienį pontifikas taip pat kreipėsi į katalikus, ragindamas juos „mylėti Dievą“, kuris turi „vardą ir veidą; jis vardu Jėzus Kristus“. Tai jis pasakė nukrypdamas nuo iš anksto parengto teksto.

„Tai meilė, kuri suteikia vertę ir grožį viskam: šeimai, darbui, studijoms, draugystei, menui ir bet kokiai žmogaus veiklai“, - sakė jis, o tikintieji jo žodžius palydėjo sveikinimo šūksniais.

Prieš pat atsisveikindamas su minia, Pranciškus pasakė jau tradiciniu tapusį palinkėjimą „gero sekmadienio ir gero apetito“, o paskui dar pridėjo „sudie“, tarsi norėdamas ilgėliau užtrukti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.