Sulaukusiems 75 metų siūloma neriboti paso ir asmens tapatybės kortelės galiojimo laiko

Siūloma įteisinti, kad piliečiams nuo 75 metų išduotų pasų ar asmens tapatybės kortelių galiojimo terminas nėra nustatomas.

Pagal įstatymą, piliečiams išduoti pasai ar asmens tapatybės kortelės galioja 10 metų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pagal įstatymą, piliečiams išduoti pasai ar asmens tapatybės kortelės galioja 10 metų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 12, 2013, 11:06 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:20 AM

Tokias Paso ir Asmens tapatybės kortelės įstatymų pataisas Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo narė socialdemokratė Birutė Vėsaitė.

Ji pastebi, kad Lietuvoje, netgi ir mažuose miesteliuose, migracijos padalinius užplūdo minios gyventojų, kadangi prieš dvidešimt metų išduotų pasų galiojimo laikas pasibaigė, taip pat pradėtos išduoti asmens tapatybės kortelės, kurių galiojimo laikas irgi baigėsi.

Lietuvos piliečiams dokumentų keitimas pasidarė didžiulė problema, kadangi dauguma tų žmonių yra vyresnio amžiaus, t. y. vyresni nei 80 metų, be to, daugelis jų ligoti, neįgalūs žmonės, kuriems reikalinga lydinčio asmens pagalba.

„Tokiems žmonėms stovėti eilėse po 2 valandas ir daugiau yra labai sunku, juos vargina, kyla sveikatos problemų. Atsižvelgdama į tokius argumentus siūlau nustatyti, kad piliečiams nuo 75 metų išduotų pasų ar asmens tapatybės kortelių galiojimo terminas nebūtų ribojamas“, - sako B.Vėsaitė.

Pagal Lietuvos Respublikos asmens tapatybės kortelės įstatymą ir Paso įstatymą, piliečiams išduoti pasai ar asmens tapatybės kortelės galioja 10 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.