Ambasadorė apie lietuvius pašiepiančią karikatūrą: „Ksenofobinė ir rasistinė“

Lietuvos ambasadorė Jungtinėje

A.Skaisgirytė-Liauškienė parašė laišką laikraščio redaktoriui, išreikšdama apgailestavimą dėl tokios karikatūros pasirodymo.<br>D. Vilimo nuotr.
A.Skaisgirytė-Liauškienė parašė laišką laikraščio redaktoriui, išreikšdama apgailestavimą dėl tokios karikatūros pasirodymo.<br>D. Vilimo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 13, 2013, 9:09 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:18 PM

„Iš tikrųjų aš parašiau laišką „The Independent“ redaktoriui, kuriame išreiškiau gilų apgailestavimą, kad toks nepriklausomas dienraštis, koks yra „The Independent“, galėjo išspausdinti šitokią pasibjaurėtiną, ksenofobinę ir rasistinę karikatūrą. Taip pat priminiau redaktoriui, kad lietuviai Didžiojoje Britanijoje gyvena jau per 100 metų ir dirbantys lietuviai moka mokesčius Britanijai ir tuo prisideda prie Jungtinės Karalystės gerovės kūrimo“, - BNS antradienio vakarą sakė A.Skaisgirytė-Liauškienė.

„Aš tikiuosi, kad tas mano atviras laiškas bus išspausdintas“, - pridūrė ambasadorė.

Laikraščio „The Independent“ antradienį publikuotoje karikatūroje vaizduojama populiaraus prekybos tinklo „Tesco“ pakuotė, kurioje suguldyti žmonių kūnai, uždengti plėvele. Užrašai ant dėžutės skelbia „Migrantai darbuotojai“, „Pigios darbo jėgos pakuotė“, „Rytų Europos produktas“, „2 už 1 kainą“. Prieraše prie pakuotės teigiama: „Kiekvienas lietuvis padeda“.

Pasak A.Skaisgirytės-Liauškienės, tokia nuostata lietuvių migrantų atžvilgiu Jungtinėje Karalystėje nėra vyraujanti.

„Tai nėra vyraujanti pozicija lietuvių atžvilgiu, tačiau apskritai migracijos tema šiuo metu yra aktuali ir opi ir daug diskutuojama. Na, nuomonės yra įvairios. Iš tikrųjų ne visiems yra priimtini migrantai darbininkai. Šitoje diskusijoje, man atrodo, yra labai svarbu išlaikyti tą blaivų protą ir parodyti, kad migracija taip pat turi ir savo gerąją pusę tai šaliai, į kurią atvyksta darbininkai“, - BNS sakė ambasadorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.