Anglijoje lietuviai terorizavo tautiečius, kad priimtų į darbą

Jau seniai sklando kalbos, kad Anglijoje lietuvis lietuviui – ne draugas. Pasirodo, šios kalbos ne iš piršto laužtos. Jau kelerius metus Anglijoje statybų versle besisukantys Ramūnas ir Daiva (vardai pakeisti) papasakojo, kaip iš jų namų dingo ramybė. Lemtingasis įvykis, privertęs ne juokais išsigąsti Ramūno ir Daivos šeimą, įvyko liūdną atsisveikinimo su aktoriumi Vytautu Šapranausku vakarą. Ramūnas ir Daiva ramiai leido vakarą šeimos rate, ir staiga suskambo Daivos telefonas. Pirmą kartą moteriai nespėjus atsiliepti, liko keleto agresyviai nusiteikusių asmenų įrašas balso pašte. 

Vienas iš nepažįstamųjų buvo nusiteikęs itin agresyviai.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Vienas iš nepažįstamųjų buvo nusiteikęs itin agresyviai.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Marija Vitulytė (www.europlius.com)

2013-08-14 12:24, atnaujinta 2018-03-01 23:05

Atsiliepus į antrą skambutį paaiškėjo, kad skambinantysis yra tautietis, ieškantis darbo Ramūno ir Daivos statybų kompanijoje. Daivai pasakius, kad šiuo metu darbo pasiūlymų nėra, skambinęs vyras įsiaudrino. „Jis primygtinai reikalavo susitikti tą patį vakarą, o man padėjus ragelį, panašu, kad liko labai tuo nepatenkintas“, - prisiminė lietuvė.

Nepažįstami asmenys namuose

Po kurio laiko kažkas paskambino į Ramūno ir Daivos namų duris. Prie durų stovėjo ne kas kitas, o tas pats lietuvis, prieš kelias minutes skambinęs Daivai ir primygtinai reikalavęs susitikimo.

Namo šeimininkai dar kartą paaiškino, kad šiuo metu darbo neturi ir pabandė gražiai uždaryti duris, ir staiga pamatė dar kelis įtartinus asmenis. „Pastebėjome dar kelis vyrus, kurie pasirodė iš skirtingų namo pusių“, - pasakojo Daiva.

Vienas iš nepažįstamųjų buvo nusiteikęs itin agresyviai. Daiva pasakojo, kad jis bandė juos terorizuoti įrodinėdamas, kad jų kompanija jam vis dar skolinga, ir kad jis jų ramybėje nepaliks.

Grasino susidoroti

Gražiuoju prašomi išeiti, vyrai nė iš tolo nesiruošė to daryti. Priešingai, jie puolė Daivos vyrą Ramūną, įspraudė jį į kampą ir pradėjo grasinti.

„Jie kalbėjo, kad visada su savimi nešiojasi peilius ir kad bet kurią akimirką juos gali panaudoti“, - užpuolikų žodžius prisiminė Daiva.

Moteris nieko nelaukdama puolė grasinti, kad tuoj iškvies policiją, tačiau drąsuoliams lietuviams tai buvo nė motais. „Šie neblaivūs vyrai sakė, kad galime kviesti ką norime ir kad mūsų šeimai niekas nepadės. Vis tiek bus susidorota“, - apie išgirstus grasinimus kalbėjo Daiva.

Jei ne atsitiktinai pro šalį ėjęs kaimynas, kuris ir iškvietė policiją, nežinia, kaip šis incidentas būtų pasibaigęs. Net ir išeidami iš Ramūno ir Daivos namų, grasintojai ir toliau sėjo paniką.

„Jie ir toliau baugino, kad sugrįš ir nužudys visus šeimos narius“, - pasakojo Daiva. Beje, skambinęs ir ieškojęs darbo lietuvis prieš palikdamas Ramūno ir Daivos namus, pradėjo įrodinėti, kad jau yra dirbęs jų statybų kompanijoje ir jo darbas likęs neapmokėtas.

Anglijos policijos abejingumas

Į įvykio vietą atvykę Anglijos pareigūnai net neketino vytis išpuolio kaltininkų. Priešingai, per apklausą pareigūnai pradėjo dvejoti, ar iš tikrųjų Ramūnas ir Daiva yra šio įvykio aukos.

„Policija sudvejojo, ar mes nekalti, ir pasiūlė persvarstyti kompanijos atsiskaitymo metodiką“, - sakė Daiva.

Policijos pareigūnai dvejodami dar pridūrė: „Girti asmenys padaro daugiausiai nusikaltimų“.

Kaip vėliau paaiškėjo, ieškojęs darbo ir sukėlęs paniką Ramūno ir Daivos šeimoje vyras buvo teistas ir septynerius metus sėdėjęs kalėjime.

Pareiškimas – tik po savaitės

Ramūnas ir Daiva tikėjosi gauti bent minimalią apsaugą, tačiau Anglijos pareigūnų buvo įspėti, kad jokių apsaugos priemonių jie negali turėti.

„Bet kuriuo nenumatytu atveju siūlė kuo greičiau susisiekti su policija, ir tiek. Nenorėjo net girdėti, kad tai kartais būna neįmanoma“, - kalbėjo Daiva.

Moteris prisiminė, kad, prašant policijos pagreitinti tyrimo procesą, jiems pareiškimą buvo leista parašyti tik praėjus savaitei po šio įvykio.

„Nors ir pažadėjo mums pranešti, kuo viskas pasibaigs, kol kas iš teisėsaugos jokių žinių nesulaukėme“, - nusivylimo neslėpė lietuvė.

Lietuvių šeima vis dar nesijaučia saugi po šio sukrėtimo. O kitiems lietuviams pataria būti labai atsargiems ir nepasitikėti savais tautiečiais, nes nežinia, kokių ketinimų jie gali turėti.

Ramūnas ir Daiva nuogąstauja, kad neaišku, kaip viskas šioje istorijoje būtų pasibaigę, jeigu jie būtų turėję darbo pasiūlymą ir būtų susitikę su skambinusiuoju lietuviu kitoje aplinkoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.