Keturių Kantonų ežerą V.Urbonui įveikti padės mintys apie lietuvių poetus

Šveicarijoje per Žolines perplaukti Keturių Kantonų ežerą bandysiantis plaukikas Vidmantas Urbonas su gausia palaikymo komanda pasiekė kelionės tikslą. Trečiadienį vyras surengė treniruotę ir išbandė ežero vandenį.

Prieš startą V.Urboną įkvėpė nuostabūs Austrijos ir Šveicarijos vaizdai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Prieš startą V.Urboną įkvėpė nuostabūs Austrijos ir Šveicarijos vaizdai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 14, 2013, 10:31 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 10:46 PM

Po trijų dienų kelionės į ežerą paniręs V.Urbonas pripažino, kad šis vanduo - visiška priešingybė tiems vandenims, kuriais pastaruoju metu teko plaukti.

„Šiandien pirma treniruotė, ežeras šiltas. Labai nustebino vanduo, tikrai labai švarus, gražus, aiškiai matosi. Visiška priešingybė šių metų plaukimui Afrikoje. Kai padedi ranką į vandenį matosi visa ranka, kiekvienas grybšnis, nuostabi gamta, gražūs kalnai, nuostabi tvarka, žmonės ramūs, tiesiog puiki šalis“, - pasakojo V.Urbonas.

Plaukikas ypač nudžiugo išgirdęs, kad prie šio ežero kadaise buvo įsikūrusi lietuvių rašytoja Gabrielė Petkevičaitė-Bitė. V.Urbonas teigia, kad mintys apie lietuvių poetus, kurie žvelgė į tuos pačius Šveicarijos kalnus padės jam plaukti greičiau.

„Vakar sužinojau tokią naujieną, aišku gėda būtų panevėžiečiui to nežinoti, bet ta informacija tiesiog buvo užslėpta man pačiam ir aš pats nepasidomėjau. Pasirodo G. Bitė-Petkevičaitė čia prie Liucernos ežero gyveno Šveicarijoje.

Dvigubai malonu plaukti žinant, kad mūsų panevėžietė, garbės pilietė Panevėžio miesto gyveno šalia šio ežero. Plauksiu ir galvosiu apie ją, kaip ji čia buvo. Be abejonės, apie visus mūsų rašytojus, kurie čia buvo, gyveno ir rašė, kūrė puikiais eiles kaip Maironis, Salomėja Neris“, - teigė V.Urbonas.

Plaukikas startuos ketvirtadienio rytą, apie 7 valandą, finišuoti žada 19 val. vakare.

„Lietuvos rytas“ jau rašė, kad V.Urbono projektas „Vanduo – tai gyvybė“ truko penkerius metus. Per šį laiką panevėžietis perplaukė skirtinguose planetos žemynuose esančius šešis gėlavandenius ežerus, ir turėtų finišuoti septintajame.

Lietuvio plaukimas sutaps su šios šalies gelbėjimo tarnybos 75 metų jubiliejaus paminėjimu. Šventės dieną jis startuos Flueleno mieste kartu su dar maždaug 150 plaukikų.

Lydintys sportininkai keisis, o lietuvis planuoja nuplaukti maždaug 35 kilometrus iki Liucernos. Plaukimą lydės 20 laivų. Viename iš jų bus ne tik V.Urbono komanda, bet ir iš Lietuvos kartu su juo atvykusi žmonių grupė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.