Lietus neįgaliesiems sutrukdė pakilti į orą

Į pirmą kartą Lietuvos ir užsienio šalių „Rotary” klubų finansuojamą stovyklą susirinkę 25 neįgalieji iš Lietuvos ir užsienio vakar buvo numatę skraidyti oro balionais ir buriuoti mariose.

Pirmadienį stovyklautojai iš molio mokėsi lipdyti suvenyrus, kuriuos meistras R.Urbonas dirbtuvėse išdegs ir glazūruos.<br>Organizatorių nuotr.
Pirmadienį stovyklautojai iš molio mokėsi lipdyti suvenyrus, kuriuos meistras R.Urbonas dirbtuvėse išdegs ir glazūruos.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Aug 14, 2013, 8:47 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:15 PM

Subjurę orai stovyklautojus privertė šiuos planus atidėti giedresnei dienai.

Tačiau net ir pilant lietui į pajūrį suvažiavusiems neįgaliesiems veiklos netrūksta, rašo „Lietuvos rytas“.

Kas dieną – po renginį

Nuo praėjusio penktadienio, kai Mančiškėje suplevėsavo stovyklos vėliava, neįgalieji jau dalyvavo teniso turnyre, mokėsi groti įvairiais instrumentais, vyko į Klaipėdą, Birutės parko rotondoje Palangoje klausėsi tik jiems skirto šio kurorto pučiamųjų orkestro pasirodymo, klausėsi stovykloje surengtų įvairių kolektyvų koncertų.

Neįgalieji su lydinčiais draugais kiekvieną vakarą linksminasi karaokės konkursuose.

Pirmadienį stovyklautojai mokėsi iš molio lipdyti įvairius suvenyrus, kuriuos meistras Raimondas Urbonas savo dirbtuvėse išdegs ir glazūruos, o poryt, stovyklos uždarymo dieną, pačių sukurti suvenyrai jiems bus įteikti atminimui.

Iki tol neįgalieji Minijos upe plauks baidarėmis, vyks į ekskursiją po Neringą ir vis dar nepraranda vilties įgyvendinti savo svajonę – pakilti į dangų oro balionais.

Susipažino su užsieniečiais

Tokią gausią ir įdomią tarptautinės neįgaliųjų stovyklos renginių programą leido parengti stovyklos organizatoriai – Vilniaus tarptautinis „Rotary” klubas bei vienas Klaipėdos „Rotary” klubų „Aditė”.

Labdaringa veikla visame pasaulyje pagarsėję „Rotary” klubai nusprendė praskaidrinti neįgaliesiems kasdienybę ir suruošė savaitę trunkančią šventę prie jūros.

Iš Telšių į stovyklą atvykusi 26 metų Laura Alčiauskaitė džiaugėsi galimybe gerai praleisti laiką prie jūros ir susipažinti su likimo draugais iš užsienio.

„Labai svajoju paskraidyti oro balionu.

Jeigu ne ši stovykla, tokia pramoga neįgaliesiems būtų nepasiekiama svajonė”, – teigė Vytauto Didžiojo universitete psichologijos specialybės magistro studijas baigusi mergina.

Poilsis – ir artimiesiems

Kvalifikuota psichologė L.Alčiauskaitė nuolatinio darbo neturi, nes darbdaviai į negalios ištiktus žmones vis dar žiūri įtariai.

„Tačiau veiklos sau susirandu ir savo kvalifikaciją panaudoju”, – optimizmu tryško neįgaliųjų vežimėlyje sėdinti telšiškė. Stovykloje ją globoja kurso draugės sesuo Roberta Norkutė.

Kiti neįgaliuosius į Mančiškę atlydėję jų draugai teigė, kad ši stovykla – ne tik puiki pramoga negalios ištiktiems žmonėms, bet ir poilsio savaitė jų artimiesiems, kurie nuolat jais rūpinasi.

Pajūryje lietumi pratrūkęs dangus sujaukė Palangoje, Mančiškėje, vykstančios pirmosios tarptautinės neįgaliųjų stovyklos „Rotary Handicamp Lithuania 2013” dalyvių planus, tačiau nuotaikos nesugadino.

Stovyklą remia „Rotary” klubai

Pirmąją tarptautinę neįgaliųjų stovyklą surengė didelis „Rotary” klubų narių būrys. Reikiamas lėšas projektui įgyvendinti surinko Vilniaus tarptautinis „Rotary” klubas bei Klaipėdos „Rotary” klubas „Aditė”.

Renginiais ir neįgaliųjų laisvalaikiu pasirūpino Klaipėdos „Mario”, „Concordia 1826”, „Karalienės Luizės”, Senamiesčio „Rotary” ir jaunimą vienijantis „Rotaract” klubai, Klaipėdos „Rotary” ir „Interact” klubai bei Palangos „Rotary” klubas.

Finansuojant neįgaliųjų stovyklą nemažai prisidėjo Homenkoleno (Norvegija), Vintertūro (Šveicarija), Palermo (Italija) „Rotary” klubai, D-1460 „Rotary” apygarda bei „Rotary Foundation” organizacija.

Vien suplanuotiems renginiams organizuoti skirta 35 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?