Iš „Wizzair“ – tiesiu taikymu į „Ikea“

Tarnauti reitingams – sunki dalia. Ypač prezidentei D.Grybauskaitei. Vargšė negali net užsukti į bent kiek prašmatnesnę parduotuvę ar restoraną: kaip pažiūrės tauta, kai jos vadovė taip išlaidauja?

Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys

Aug 16, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 10:28 PM

Nevalia dalyvauti ir kokios nors didesnės gamyklos ar kitokios įmonės atidaryme. Juk lietuvius bandoma įtikinti, kad visi savi verslininkai – vagys ir apgavikai. Tai kaip čia pagerbsi juos perkirpdama juostelę?

Užtat skraidyti „Wizzair” – lygis. Tik būtina tuo pasigirti: nusifotografuoti pigiai gabenančios kompanijos lėktuvo salone ir iškloti nuotraukas socialiniame tinkle. Puiki reklama vengrams!

Lygis ir pjauti rąstą „Ikea” prekybos centro atidarymo iškilmėse. Nors centrą pastatė mūsų šalies statybininkai, darbuojasi irgi Lietuvos piliečiai, užtat savininkai – skandinavai. Todėl būtina pažerti pagyrimų apie itin skaidrų verslą, pardavėjų čia laukiančias socialines garantijas.

„Šis tinklas niekada nemėgina slėpti mokesčių. Džiaugiuosi, kad toks skandinaviškas verslas atėjo į Lietuvą”, – nuo tokių prezidentės liaupsių iškilmių dalyviams net ausys linko.

Tokių žodžių iš D.Grybauskaitės lūpų niekad negirdėję mūsų verslininkai turėtų susigėsti: pasirodo, jie visi yra mokesčių slėpėjai, siekiantys apgauti valstybę ir savo darbuotojus. Užtat skandinavai – jau lygis!

Todėl prezidentei visai normalu iš jų pirkti švedišką silkę, švedišką duoną ar švedišką padažą stebint miniai fotografų. Beje, kitų šalių vadovai nuolat stengiasi įsiteikti savo rinkėjams ir parodyti, kad renkasi tik vietos gamintojų produktus.

Mūsiškės – kitokie principai: svarbu parodyti, kad esi kuo arčiau pigumą mėgstančios tautos.

Matyt, ne veltui „Ikea” įsikūrė ties sostinės oro uostu. Juk iš vizitų užsienyje „Wizzair” lėktuvu sugrįžusiai prezidentei bus labai patogu apsipirkti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.