„Tiesos“ ieškotojų gretos – jau aptirpusios

Nėra teisingumo. Tai pabrėžė Simono Daukanto aikštėje, prieš

Daugiau nuotraukų (1)

Danutė Jonušienė

Aug 17, 2013, 1:44 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:48 PM

Vaikiškomis kreidelėmis užrašę žodį „Tiesos“ keliasdešimt žmonių, susirinkusių Vilniuje, Simono Daukanto aikštėje, minėjo prieš 15 mėnesių įvykusį Garliavos šturmą.

Pilietinis „Tie-SOS“ judėjimas, kuriam priklauso taip pat Seimo narės Neringos Venckienės teta Audronė Skučienė, rinko parašus, kad iš Lietuvos išvykusiai parlamentarei būtų suteiktas politinis prieglobstis.

Suabejojus, kokiu tikslu gali būti naudojami šie parašai, viena kaunietė pripažino, kad iki šiol nežinoma ieškomos parlamentarės gyvenamoji vieta.

„Neaišku, kurioje šalyje dabar yra Neringa, bet kai tik ji pasiprašys politinio prieglobsčio, tuoj pat bus įteikti surinkti parašai“, - užsiminė mįslingai kaunietė Aldona, prašiusi neminėti jos pavardės.

Meno akcijos „Neužmiršim, nesitrauksim“ sumanytojas Gitenis Umbrasas tikino, kad šiais laikais labiausiai ilgimasi ne meno, bet teisingumo. Esą savivaliaujant valdžiai tik meno kalba įmanoma išreikšti šį ilgesį.

Vilnietis G. Umbrasas žodį „Tiesos“ rašo ant grindinio bent kartą per mėnesį.

Anot jo, S.Daukanto aikštė pasirinkta šiai akcijai neatsitiktinai. Tai rodo, kad Lietuvoje taip pat yra toleruojami kitaminčiai, o tai svarbu šaliai, pirmininkaujančiai ES tarybai.

Tokią meno akciją bandyta surengti taip pat kituose Lietuvos miestuose. G.Umrasas juokavo, kad tokia akcija neliko nepastebėta, nes kai kuriems organizatoriams buvo iškeltos bylos, o kai kas atsidūrė areštinėje.

„Tai rodo, kad žmonės yra neabejingi.  Tokia akcija – žaismingas užsiėmimas, nes pastelėmis ir kreidelėmis, kuriomis žaidžia vaikai, kritikuojamos valstybės ydos“, – pripažino G.Umbrasas.

Kreidelėmis marginęs grindinio plyteles Vilniaus universiteto dėstytojas Darius Kuolys pripažino, kad šiuo metu žmonės pasiilgę tiesos ir tvirtesnių moralinių pagrindų.

„Galima su piliečių pozicija sutikti, arba – ne, bet jie reiškė savo nuomonę.  Blogai tai, kad 240 policininkų, ginkluotų specialiomis priemonėmis, smurtavo prieš piliečius“, – apie 2012 m. gegužės 17 d. kalbėjo D.Kuolys.

Buvęs vyriausybės patarėjas religijų klausimais Petras Plumpa juokavo, kad S.Daukanto aikštėje pasigedo policininkų.

Septynerius metus kalėjęs Mordovijoje, vėliau 8 metus praleidęs Urale, buvęs disidentas sielojosi, kad Lietuvai trūksta sąžinės ir teisingumo.

„Kai nėra šių dalykų, žmonės jaučiasi nelaimingi, nėra paguodos.  Kur teisingumas, ten taika, sugyvenimas.  O jei šeimoje dar yra laimė, tai kaip oazė, į kurią vis norima sugrįžti“, – aiškino P.Plumpa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.