Amatų centre dirbs ir prekiaus

Parodyti savo amatus ir užsidirbti iš jų Pivašiūnų (Alytaus r.) ir gretimos Daugų seniūnijos gyventojams padės atidarytas naujas amatų centras, kurį pirmieji aplankė į Žolinės atlaidus atvykę maldininkai.

Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

2013-08-17 12:39, atnaujinta 2018-03-01 21:51

Bendruomenė „Pivašiūniškiai” jau džiaugiasi nauju amatų centru, kuris įsikūrė per dvejus metus visiškai atnaujintame buvusiame seniūnijos pastate, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Jį bendruomenei pagal panaudos sutartį perleido Alytaus rajono savivaldybė.

Prireikė 820 tūkstančių litų pastatui rekonstruoti ir būtiniems įvairių amatų įrankiams įsigyti.

Kol vyko statybos, patyrę amatininkai mokė savo paslapčių bendraamžius ir jaunuosius bendruomenės narius, kad amatų centras galėtų veikti visus metus. Tos pamokos bus rengiamos ir kasdien atidarytame amatų centre, kur dirbtuvėlėse bei krautuvėlėje laukiami ir į Pivašiūnus užsukantys turistai.

Jau pirmomis veiklos dienomis į Žolinės atlaidus atvykę maldininkai džiaugėsi centre aptikę originalių siuvinių, mezginių, drabužių, keramikos ir medžio dirbinių, gyrė naujoje duonkepėje keptas bandas, pyragus, girą.

Dzūkės ne tiktai kvies įsigyti įvairių suvenyrų, bet ir mielai pamokys kulinarinio paveldo paslapčių.

Pivašiūnų seniūnė Rima Čelkonienė džiaugėsi, kad jauniems ir vyresniems gyventojams atsirado galimybė papildomai užsidirbti ir realiai saugoti ir puoselėti kultūros paveldą.

„Tikiuosi, kad per kitus Žolinės atlaidus maldininkams nebereikės pirkti iš Kinijos atvežtų kryželių, o pakankamai jų iš lietuviško medžio prikurs mūsų meistrai”, – sakė seniūnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.