Dienas Egipte leidę poilsiautojai nematė nei Kairo, nei piramidžių

Nors Egipto kurortuose dirbantys lietuviai tvirtina, kad Egipte saugu, tačiau iš Hurgados grįžo vienas paskutinių užsakomųjų reisų su lietuviais.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

2013-08-19 17:11, atnaujinta 2018-03-01 20:58

Pirmadienio rytą į Hurgadą išskrido vienintelis keleivis – Egipto pilietis. Kelionių agentūros atšaukė skrydžius į konfliktų draskomą šalį. Jos remiasi Užsienio reikalų ministerijos (URM) rekomendacijomis, kuriose piliečiai raginami nevykti į Šiaurės Afrikos valstybę, todėl keliones į Egiptą atšaukė.

Tuo tarpu Egipte dirbančiai ir gyvenančiai Ramunei Pacevičienei toks kelionių agentūrų sprendimas – nesuprantamas, esą neramumai Kaire nepasiekė nuo sostinės nutolusio kurorto – Hurgadoje ramu ir saugu.

Pirmadienį po pietų iš Hurgados parskrido vienas iš dviejų paskutinių reisų. Poilsį Hurgadoje organizuojantis kelionių organizatorius „Novaturas“ atšaukė skrydžius ir poilsinių kelionių Egipte nebeplanuoja.

„Užsisakiusiems poilsines keliones Hurgadoje siūlome rinktis poilsį kituose kurortuose – Turkijoje, Graikijoje, Bulgarijoje“, –  galimas kelionių kryptis vietoj neįvykusių, vardijo kelionių organizatoriaus atstovė Ieva Dorelaitienė.

Atstovės teigimu, ar bus atnaujintos kelionės į Egiptą paaiškės vėliau, tačiau vasarą lietuviai pailsėti Egipto kurortuose nebeturės galimybės: „Vasaros sezono skrydžių nebevykdysime, o dėl žiemos sezono skrydžių apsispręsime pagal tai, kaip įvykiai klostysis Egipte.“

Kelionių organizatorius „Novaturas“ turėjo atšaukti maždaug penkis skrydžius, paskutinis skrydis iš Hurgados bus vykdomas rugpjūčio 26 dieną.

Parvykę į Lietuvą poilsiautojai, kaip sutarę tvirtino, kad pailsėjo gerai, esą, ekskursijų į Kairą neplanavę. Tik nedaugelis prisipažino, kad jautė nerimą, o planuotas ekskursijas keitė į poilsį viešbučiuose ir prie jūros.

„Kai atskridome į Hurgadą, mums buvo pasakyta, kad ekskursijos į Kairą nebebus vykdomos. Atostogaudami Egipte nematėme jokių žiaurumų, apie kuriuos buvo rašyta žiniasklaidoje. Laisvalaikį leidome ilsėdamiesi paplūdimyje, stebėjome delfinų pasirodymus“, – kalbėjo iš Hurgados grįžęs Vytautas.

Poilsiautojas pasakojo, kad prieš išvykstant į Egiptą apie neramumus buvo girdėjęs, tačiau nežinojo, kad neramumai bus tokie dideli: „Viešbutyje jokių apribojimų nebuvo, tačiau kelionės organizatorius neorganizavo ir nerekomendavo jokių kelionių į Kairą, siūlė nevykti į Hurgados centrą.“

Su šeima Hurgadoje atostogavusi Jolita pripažino, kad poilsis buvo neramus. Ji poilsį Hurgadoje įvertino pakankamai gerai, esą, šiek tiek trūko ramybės.

„Pasižiūrėjus žinias buvo neramu, tačiau kurorte, kur poilsiavome, jokių incidentų neįvyko. Šeimyna iš Lietuvos mus nuolatos atakavo trumposiomis žinutėmis pranešdama apie neramumus Egipte, todėl apskritai ramybės buvo nedaug.

Mūsų viešbutis buvo ant jūros kranto, mėgavomės nardymu, užsisakėme apžvalginę kelionę po Hurgadą, išmėginome safarį, Hurgadoje lankėme mečetes“, – pasakojo moteris.

Poilsiautojos teigimu, jei nebūtų neramumų, su šeima būtų aplankiusi Kairą ir piramides, tačiau vykstant į kelionę šeima buvo informuota apie atšauktas ekskursijas į Egipto sostinę, todėl jų tiesiog ir nesitikėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.