Lietuva buria ES paramą gynybos bendradarbiavimui su Rytų partnerystės šalimis

Lietuva tikisi suburti dešimt

ES Rytų partnerystės programoje dalyvauja šešios šalys - Armėnija, Azerbaidžanas, Baltarusija, Gruzija, Moldova ir Ukraina.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
ES Rytų partnerystės programoje dalyvauja šešios šalys - Armėnija, Azerbaidžanas, Baltarusija, Gruzija, Moldova ir Ukraina.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-08-19 16:51, atnaujinta 2018-03-01 20:58

Ministerijos politikos direktorius Vaidotas Urbelis sakė, kad deklaraciją apie fondo įsteigimą tikimasi paskelbti per ES gynybos ministrų susitikimą Vilniuje rugsėjo pradžioje.

Šiuo metu be Lietuvos prie fondo yra pažadėję prisidėti šešios šalys, tarp jų - ir Didžioji Britanija.

„Tikimės surinkti dešimt šalių. Šešios šalys, tarp jų - ir Didžioji Britanija, jau yra pažadėję dalyvauti. Planuojame pasirašyti su tomis šalimis, kurios galės, per Vilniaus gynybos ministrų susitikimą bendrą deklaraciją dėl fondo įsteigimo“, - sakė V.Urbelis.

Jo teigimu, planuojama, kad iš pradžių fondą sudarys 100 tūkst. eurų (345 tūkst. litų). Jis bus skirtas „remti partnerių šalių dalyvavimą ES Bendrosios saugumo ir gynybos politikos veikloje“, sakė V.Urbelis.

„ES, o, beje, ir NATO, pripažįsta, kad šiuolaikiniuose konfliktuose be partnerių veikti nebeįmanoma. Visos operacijos tai parodė. Vadinasi, reikia tas partnerystes plėsti. Rytų partneriai dažniausiai yra tie, kurie sugeba, gali prisidėti prie operacijų ir jų plėtros“, - sakė ministerijos politikos direktorius.

ES Rytų partnerystės programoje dalyvauja šešios šalys - Armėnija, Azerbaidžanas, Baltarusija, Gruzija, Moldova ir Ukraina.

Lietuva šių metų antrąjį pusmetį pirmininkauja ES Tarybai. Glaudesni ES santykiai su šiomis šešiomis posovietinėmis šalimis yra vienas iš Lietuvos pirmininkavimo prioritetų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.