Lenkijos ambasadorius: „Temos dėl pseudosirgalių elgesio eksploatavimas tik kursto blogas emocijas“

Lenkijos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Jaroslawas Czubinskis

Sirgalių tribūnoje buvo iškeltas didelis plakatas su užrašu „Lietuvių chame, klaupkis prieš lenkų poną“.<br>L.Motužytės nuotr.
Sirgalių tribūnoje buvo iškeltas didelis plakatas su užrašu „Lietuvių chame, klaupkis prieš lenkų poną“.<br>L.Motužytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 20, 2013, 12:51 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:40 PM

Atsakydamas į Seimo parlamentinės grupės „Už Lietuvos futbolo ateitį“ pareiškimą ambasadorius reiškia susirūpinimą dėl incidento rungtynių Poznanėje metu, kai buvo iškeltas plakatas su užrašu „Chame lietuvi, klaupkis prieš poną lenką“.

„Kaip minėta, Lenkijos Respublikos ambasada Vilniuje, nedelsiant reaguodama į įvykį, socialiniuose tinkluose paskelbė sveikinimus pergalingai Vilniaus komandai bei apgailestavimą dėl susiklosčiusios situacijos. Kaip Jums žinoma, Lenkijos užsienio reikalų ministerija taip pat nedelsdama griežtai pasmerkė šį incidentą, apibūdindama jį kaip „apgailėtiną lengvabūdiškumo ir ignoravimo apraišką“, keliančią „ryžtingą Lenkijos URM ir vyriausybės protestą“. Buvo pabrėžta, kad „kiekvienas susitikimas ant vejos turi būti sporto švente ir sveikomis sporto varžybomis, o ne lengvabūdiškumo, refleksijų trūkumo bei ignoravimo pavyzdžiu“.

Be to, Lenkijoje vyksta „Gazeta Wyborcza“ inicijuota visuomeninė akcija, smerkianti šį baustiną pseudosirgalių elgesį, į kurią taip pat įsitraukė Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis.

Dalyvaudami šioje akcijoje, Lenkijos Respublikos piliečiai masiškai išreiškia savo pasipiktinimą šiuo incidentu. Taip pat būtina pažymėti, kad prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl asmenų įžeidinėjimo dėl jų tautybės, už ką gresia iki 3 metų laisvės atėmimo bausmė“, - laiške Seimo Pirmininko pavaduotojui Petrui Auštrevičiui rašo ambasadorius J.Čubinskis.

Ambasadorius pabrėžė esąs giliai įsitikinęs, kad ryžtinga ir skubi Lenkijos valdžios reakcija nepalieka abejonių dėl Lenkijos pozicijos šiuo klausimu, o tolesnis temos eksploatavimas tik kursto blogas emocijas.

P.Auštrevičius sako, kad gautas atsakymas dar kartą įrodo, kad tiek Lenkija, tiek Lietuva situaciją vertina panašiai ir įvykusio incidento netoleruoja, o tai yra geras ženklas mūsų dvišaliams santykiams ir jų plėtrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.