V.Šustauskas teisme pasakojo, kas yra jo kelnėse

Vilniaus miesto apylinkės teismas pradėjo nagrinėti buvusio Kauno mero ir Seimo nario Vytauto Šustausko, praėjusio mėnesio 27 dieną įsiveržusio į homoseksualų eitynes „Už lygybę“ ir necenzūriniais žodžiais išplūdusio policijos pareigūnus, administracinę bylą.

Į teismą su advokatu Rimu Andrikiu atvykęs V. Šustauskas teismui tvirtino, policijos pareigūnų neplūdęs ir jų neįžeidinėjęs.<br>D.Umbraso nuotr.
Į teismą su advokatu Rimu Andrikiu atvykęs V. Šustauskas teismui tvirtino, policijos pareigūnų neplūdęs ir jų neįžeidinėjęs.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Aug 20, 2013, 3:01 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:35 PM

Į teismą su advokatu Rimu Andrikiu atvykęs V.Šustauskas tvirtino policijos pareigūnų neplūdęs ir jų neįžeidinėjęs, o į klausimą, kas jo išsipūtusiose kelnėse, pareigūnams tiesiog liaudiškai atsakęs, nes žodžio „genitalijos“ nežinojo.

„Eidamas nuo mašinos link policininkų pasakiau: „Pagarba valdžiai“. Mane patikrino ir praleido, tačiau vienam policijos pareigūnui pasirodė, kad mano klynas išpūstas ir paklausė, kas yra kelnėse. Jie neklausė, ką turiu kišenėse, bet klausė, kas – kelnėse. Ką vyras gali turėti kelnėse?“ – teisme klausė V.Šustauskas.

Teismo medžiagoje nustatyta, kad 2013 metais liepos 27 dieną 11 val. 15 min. V.Šustauskas atvyko į Vilnių ir norėdamas patekti į homoseksualų organizuojamą renginį – eitynes „Už lygybę“ – per atliktą pareigūnų patikrą, jis juos išplūdo necenzūriniais žodžiais.

„Pasistatęs automobilį prie Vidaus reikalų ministerijos ir išlipęs iš jo supratau, kad mane policija ims. Iš vakaro Kęstučiui Lančinskui pasakiau, kad kaip ir prieš trejus metus, taip ir dabar, neleisime šiam renginiui įvykti“, – pasakojo jis.

V.Šustauskas teisme pasakojo, kad buvo apsimovęs aptemptais džinsais ir apsivilkęs baltiniais.

„Su savimi nieko neturėjau. Rankinuko taip pat nenešioju, niekada tokio dalyko neturėjau“, – į klausimą, ar turėjo su savimi rankinę, atsakė V.Šustauskas.

Teismo medžiagoje nustatyta, kad V.Šustauskas į pareigūnų klausimus atsakinėjo šiurkščiai ir nepagarbiai. Necenzūriniais žodžiais įžeidė pareigūnus.

„Teismui pateikti trys tarnybiniai pranešimai apie V.Šustausko nepagarbų elgesį su renginio dieną dirbusiais pareigūnais T.Žeimiu ir R.Ivanovu.

Tarnybiniame pranešime dėl asmens pristatymo į policijos nuovadą parašyta, kad V.Šustauskas plūdosi necenzūriniais žodžiais“, – bylos medžiagą pagarsino teismas.

Bylos medžiagoje nustatyta, kad liepos 27 dieną V.Šustauskas buvo blaivus ir pristatytas į nuovadą pateikė paaiškinimą, kuris sutampa su liudijimu teisme.

V.Šustausko sulaikymo protokolas surašytas liepos 27 dieną 13 val. 53 min. Tirdamas bylą teismas nustatė, kad V.Šustauskas turi paskirtų administracinių nuobaudų už Kelių eismo taisyklių pažeidimus – greičio viršijimą, tačiau baudos sumokėtos.

Buvusio Kauno mero ir Seimo nario V.Šustausko advokatas teismui pristatė medicininę pažymą apie tai, kad pastarasis yra ligotas – jį kamuoja įvairios ligos.

Teismas nutarė rugsėjo 2 dieną apklausti protokolą surašiusius pareigūnus, kadangi V.Šustauskas nesutiko su pateiktais kaltinimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.