Kauno oro uoste – įkaušęs gelbėtojas

Kauno oro uoste dirbantis ugniagesys į tarnybą atvyko gerokai įkaušęs -

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Aug 21, 2013, 4:23 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:02 PM

Kauno oro uosto Gelbėjimo tarnybos ugniagesiu-gelbėtoju dirbančio 54 metų A.D. girtumas buvo patikrintas praėjus porai valandų nuo pamainos pradžios, mat vadovybei sukėlė įtarimų vyriškio kalba ir elgsena.

Alkoholio matuokliu jam nustatytas vidutinis girtumas. Darbuotojas iškart buvo nušalintas nuo tarnybos, o jokio paaiškinimo dar nepateikė.

„Vienas seniausiai dirbančių tarnybos darbuotojų, kuris anksčiau nekėlė jokių rūpesčių“, - apie šį pavaldinį kalbėjo laikinai Kauno oro uostui vadovaujantis Artūras Stankevičius. Oro uoste veikianti gelbėtojų tarnyba pavaldi jo administracijai.

A.Stankevičius spėjo, kad gelbėtojas alkoholinius gėrimus vartojo prieš tarnybos pradžią, nes įsinešti skysčių į oro uosto teritoriją nėra galimybių. Visos aplinkybės paaiškės atlikus tyrimą.

„Oro uostams taikomi ypatingi saugumo reikalavimai, todėl tokių dalykų negalima toleruoti“, - kalbėjo oro uosto vadovas.

Pasak jo, specialūs oro uosto darbuotojų blaivumo patikrinimo reidai nerengiami, nes tiesiog nėra poreikio. Blaivumas tikrinamas atskirais atvejais, kai kyla įtarimų.

„Oro uoste dirbu šešerius metus, tačiau nepamenu, kad darbo vietoje būtų nutvertas įkaušęs darbuotojas“, - tvirtino A.Stankevičius.

Gerokai dažniau iš Kauno oro uosto pasiekia pranešimai apie alkoholinių gėrimų padauginusius ir lėktuvo salone siautėjančius lietuvius emigrantus iš Anglijos bei Airijos. Kartais jie būna tokie girti, kad nesugeba įlipti į lėktuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.