Kitų metų Seimo kanceliarijos biudžetas mažės 5 milijonais litų

Seimo Pirmininko pavaduotojas Algirdas Sysas sako, kad kitų metų Seimo kanceliarijos biudžetas turėtų mažėti maždaug 5 milijonais litų ir sudaryti apie 87 milijonus litų.

Kitų metų Seimo kanceliarijos biudžetas turėtų mažėti maždaug 5 milijonais litų ir sudaryti apie 87 milijonus litų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kitų metų Seimo kanceliarijos biudžetas turėtų mažėti maždaug 5 milijonais litų ir sudaryti apie 87 milijonus litų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-08-21 13:05, atnaujinta 2018-03-01 20:08

„Planuojama, kad 2014 metų Seimo biudžetas mažėja 5 milijonais litų, kadangi 7,5 mln. litų mažėja Lietuvos pirmininkavimui ES Tarybai skirtos lėšos. Kitų metų pirmininkavimui lieka mažiau kaip 700 tūkst. litų“, - trečiadienį po Seimo valdybos posėdžio, kuriame buvo svarstomas 2014 metų Seimo kanceliarijos biudžeto projektas, sakė A.Sysas.

Pasak jo, planuojama, kad šiek tiek turėtų padidėti darbo užmokesčio fondas, nes buvo pakeistas įstatymas dėl Seimo narių padėjėjų atlyginimų koeficientų. A.Syso duomenimis, tam papildomai planuojama skirti 1 mln. 200 tūkst. litų.

Seimo Pirmininko pavaduotojo teigimu, Seimo kanceliarijos biudžeto projekte, kurį svarstė Seimo valdyba, nenumatyta, kaip bus įgyvendinamas Konstitucinio Teismo sprendimas dėl sumažintų algų teisėjams, valstybės tarnautojams. „Jeigu grįžtume prie pradinio lygio, papildomai reikėtų dar apie 8 milijonų litų“, - sakė A.Sysas.

Jeigu keistųsi Seimo narių algos, A.Syso teigimu, iškiltų problema ir dėl su jomis susietų signatarų rentų. Jo duomenimis, tam papildomai prireiktų apie 1 mln. 400 tūkstančių litų. „Klausimas išlieka ir dėl sumažintų parlamentinei veiklai skirtų lėšų. Jeigu jas atstatytume, dar reikėtų apie 3,5 mln. litų. Bet čia bus Seimo sprendimas“, - sakė A.Sysas.

Eltai pasiteiravus, ar kitais metais planuojama atkurti sumažintas Seimo narių algas, A.Sysas sakė, kad „tai yra politinis sprendimas“.

Pasak jo, Seimo valdybos nariai turės susipažinti su biudžeto projektu, aptarti jį frakcijose. Vėliau Seimo valdyba 2014 metų Seimo kanceliarijos biudžeto projektą ketina aptarti su finansų ministru Rimantu Šadžiumi. „Kitą kartą į Seimo valdybą kviesime finansų ministrą“, - sakė A.Sysas.

Kitais metais pavasarį Lietuvoje vyks NATO Parlamentinės Asamblėjos sesija. A.Syso duomenimis, biudžeto projekte tam skirta maždaug pusė pinigų, tai yra 1 mln. 300 tūkstančių litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.