Po ES skėčiu drąsiau keikti eurą

Nors dar vasara, naujas politinis sezonas nenumaldomai artėja. Todėl net per karščius svarbiausios partijos budinosi iš snaudulio ir laidė viešųjų ryšių šūvius, stengdamosi atkreipti rinkėjų dėmesį į save.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Aug 21, 2013, 8:27 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:21 PM

Tik bėda, kad tie šūviai kartais paleidžiami visiškai priešingomis kryptimis. Ir neaišku, kodėl.

Gal šaudytojai pernelyg perkaito vasaros saulėje, o gal tiesiog jiems nusispjauti, ką tas rinkėjas pamanys.

„Koks skirtumas? Svarbu, kad kuo daugiau žmonių pastebėtų”, – regis, tokia paprasta lyg plyta daugelio politikos veikėjų logika.

Šiame fronte vasarą ypač pasižymėjo valdančioji partija „Tvarka ir teisingumas”.

Jos vedlys europarlamentaras R.Paksas su kompanija ėmė ir trinktelėjo – Lietuvai kol kas nereikia euro, o reikia referendumo. Kaip nuspręs tauta, taip ir bus!

Akivaizdu, kad netvirtai besijaučiančios partijos galvoms buvo svarbiausia kas kita – tūptelėti prieš tą visuomenės dalį, kuriai žodis „euras” reiškia „valdžios aferą” ir „neišvengiamą kainų kilimą bei žmonių apiplėšimą”.

Bet prakeikusi eurą tame pačiame vasaros sąskrydyje partija dėl visa ko nusilenkė ir ES. Gal siekdama parodyti, kad yra pati europietiškiausia Lietuvos politinė jėga?

Koks to maksimalaus europietiškumo įrodymas?

Ogi iš visų sąskrydžio dalyvių išskleistų mėlynų ir geltonų skėčių suformuota ir iš paukščio skrydžio nufotografuota 30 metrų aukščio ir 55 metrų pločio ES vėliava.

Tai rekordas, kurio liudijimą ir nuotrauką pats R.Paksas rugsėjo pradžioje asmeniškai ketina įteikti Europarlamento vadovui M.Schultzui!

Kai taip viskas susipina, net sunku sumoti, ką šie mūsų valdantieji laiko didesniais kvailiais – ar mus, rinkėjus, ar tą tolėliau esantį vokietį?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.