Stuburo skausmai prislopino ministro D.Barakausko kovinę dvasią

Po ligos į tarnybą žadančio grįžti vidaus reikalų ministro Dailio Barakausko ryžtas išsiaiškinti partijos kolegos Petro Gražulio skriaudikus blėsta. Politikas tikina net neturėjęs kada domėtis iš jo vadovaujamos ministerijos rankų išsprūdusiu tyrimu.

Vidaus reikalų ministrą D.Barakauską daugiau kaip mėnesį globoja medikai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vidaus reikalų ministrą D.Barakauską daugiau kaip mėnesį globoja medikai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Aug 21, 2013, 8:33 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:21 PM

Vidaus reikalų ministerijoje pradėtą tyrimą dėl policininkų ir parlamentaro P.Gražulio susirėmimo per gėjų eitynes D.Barakauską pavaduojantis Krašto apsaugos ministerijos vadovas Juozas Olekas praėjusią savaitę perdavė atlikti patiems policininkams, rašo „Lietuvos rytas“.

Toks socialdemokrato žingsnis užrūstino P.Gražulį ir „tvarkiečius”, pagal kurių lyderio Rolando Pakso kreipimąsi tyrimas buvo užkurtas.

D.Barakauskas jau gulėjo ligoninėje, kai pradėti tyrimą dėl P.Gražulio sulaikymo aplinkybių nutarė viceministras Žimantas Pacevičius.

Besigydantis „tvarkietis” vengė komentuoti jį pavaduojančio J.Oleko sprendimą: „Ministras pasielgė pagal įstatymus. Jie numato, kad jei skundžiami policijos pareigūnų veiksmai, tokį skundą tiria Policijos departamentas.

Jeigu skundžiami šio departamento vadovai, tyrimą privalo atlikti Vidaus reikalų ministerija. Jei pretenduojame į teisinę valstybę, privalu laikytis įstatymų.”

Ministras išsisuko nuo tiesaus atsakymo, ar pritaria tokiam sprendimui, ar pats būtų pasielgęs kitaip: „Nenoriu komentuoti iš šono. Aš nemačiau tų skundų ir tos medžiagos, nes neturėjau teisės – mane pavadavo kitas ministras.”

D.Barakauskas nemato nieko bloga, kad R.Paksas dėl policininkų veiksmų sulaikant P.Gražulį kreipėsi į „tvarkiečių” vadovaujamą ministeriją: „Į mus kreiptis gali bet kuris pilietis.

Gauname daugybę skundų, kuriuos įstatymo numatyta tvarka nukreipiu į kitas įvairias institucijas.”

Neoficialiai kalbama, kad kilus triukšmui dėl pradėto tyrimo D.Barakausko drąsa išgaravo. Nors ministrą spaudė bendražygiai, jis esą bijojo užrūstinti Prezidentūrą, kuri pastaruoju metu ir taip skersakiuoja į D.Barakauską, nes šis esą atitrūko nuo ministerijos reikalų.

Bet jau šį penktadienį politikas žada grįžti į tarnybą.

61 metų D.Barakauskas šiuo metu gydomas Palangos reabilitacijos ligoninėje.

„Būnant Briuselyje man plyšo stuburo diskas. Bet gydytojai nusprendė jo kol kas neoperuoti, apsieita gydymu medikamentais ir procedūromis”, – pasakojo jau daugiau kaip mėnesį medikų globojamas „tvarkietis”.

Įvairios procedūros pradedamos nuo pat ankstyvo ryto, todėl ministras tikino net neturįs laiko domėtis, kaip vyksta policijai perduotas tyrimas dėl P.Gražulio sulaikymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.