Dėl kūdikio mirties teisiama slaugytoja pati pagimdė keturis vaikus

Dėl šios priežasties posėdis buvo atidėtas iki rugsėjo 12 dienos.

Neatsargiu gyvybės atėmimu kaltinama V.Beleškienė į teismo posėdį atvyko su savo vyru. Ji nepanoro atsakyti į žurnalistų klausimus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Neatsargiu gyvybės atėmimu kaltinama V.Beleškienė į teismo posėdį atvyko su savo vyru. Ji nepanoro atsakyti į žurnalistų klausimus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Aug 23, 2013, 10:31 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:10 PM

Kūdikio gyvybė Kauno klinikinėje ligoninėje užgeso 2012 metų balandžio 6 dieną.

Dėl neatsargaus gyvybės atėmimo ir tarnybinių pareigų neatlikimo prokuratūra pareiškė kaltinimus ligoninėje dirbančiai 56 metų slaugytojai, keturių vaikų motinai Valdarezai Beleškienei. Už tai gresia iki 8 metų nelaisvės.

V.Beleškienei sušvirkštus vaistus mažyliui į veną, jį iš karto, per 10-15 sekundžių, ištiko klinikinė mirtis. Sprendžiant iš ligos istorijos įrašų, iki tol vaiko būklė buvo stabili, joks pavojus gyvybei nebuvo iškilęs.

Slaugytoja turėjo suleisti gliukozės tirpalą, tačiau įtariama, jog ji supainiojo medikamentus ir vietoje gliukozės paėmė kalio chloridą.

Vaikelio organizme kalio kiekis per valandą padidėjo beveik du kartus ir pasiekė mirtiną ribą - nuo 4,3 iki 7,4 milimolio litre.

Savo kaltę neigianti V.Beleškienė penktadienį su savo vyru atvyko į teismo posėdį, tačiau jame negalėjo dalyvauti jos advokatas Justas Jankauskas.   Šiuo metu jis atostogauja.

Dėl šios priežasties posėdis buvo atidėtas iki rugsėjo 12 dienos.

Į kitą posėdį bus kviečiama ir liudytoja, kurios 1,5 metų sūnus gulėjo tame pačiame Gastroenterologijos skyriuje, kaip ir D.Drėzas.

Moteris pro stiklinę palatos sieną matė, kas vyksta koridoriuje.

Tuo metu, kai gydytojų brigada D.Drėzą bandė atgaivinti Gastroenterologijos skyriaus procedūriniame kabinete, V.Beleškienė nuėjo į koridoriaus galą, kur buvo Domo palata.

Praėjus kelioms minutėms, slaugytoja grįžo atgal link procedūrinio kabineto, laikydama žalios spalvos plastikinę dėžutę, kurioje yra laikomi švirkštai.

V.Beleškienė teismo salėje nuo žurnalistų atsitvėrė tylos siena - ji nepanoro komentuoti, kur pradingo švirkštai, kuriuose dar buvo likę didžioji dalis Domui leisto skysčio, nepravėrė burnos ir paklausta, ar yra tikra, jog nesupainiojo vaistų.

Į teismą atvyko Domo tėvai – Egidijus Drėzas ir Kristina Drėzienė.

E.Drėzas stebėjosi, kad iki šiol jų neatsiprašė nei slaugytoja, nei ligoninės vadovybė.

Kūdikio tėvai dėl vaikelio mirties ligoninei yra pateikę 3,45 mln. litų civilinį ieškinį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.