Išminavimo jūroje operacija „Atvira dvasia 2013“ tęsiasi

Lietuvos teritoriniuose vandenyse ir išskirtinėje ekonominėje zonoje tęsiasi praėjusį pirmadienį prasidėjusi tarptautinė išminavimo jūroje operacija „Atvira dvasia 2013“.

Priešmininis laivas M54 “Kuršis“ operacijos metu.<br>Karinių jūrų pajėgų nuotr.
Priešmininis laivas M54 “Kuršis“ operacijos metu.<br>Karinių jūrų pajėgų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 23, 2013, 10:05 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:47 PM

Karinių jūrų pajėgų atstovas civilių ir karių bendradarbiavimui kapitonas leitenantas Antanas Brencius informuoja, jog nuo rugpjūčio 19 dienos šioje išminavimo operacijoje dalyvaujantys laivai iki rugpjūčio 23dienos išžvalgė 28 jūrinių mylių (51,8 kvadratinių kilometrų) plotą ir aptiko 4 jūrines minas (iš jų viena yra mokomoji).

Taip pat buvo aptikta keletas minų inkarų bei 1 raketos dalis. Taip pat buvo aptiktos ir pažymėtos 2 nuskendusių laivų liekanos.

Tarptautinė minų paieškos ir nukenksminimo operacija „Atvira dvasia 2013“ (angl. “Open spirit 2013“) vyksta rugpjūčio 19-29 dienomis Lietuvos teritoriniuose vandenyse ir išskirtinėje ekonominėje zonoje Baltijos jūroje.

Operacijoje dalyvauja 12 karinių laivų ir 4 narų komandos, bei štabo karininkai iš 10 šalių, taip pat dviejų civilių institucijų (Lietuvos saugios laivybos administracijos ir Klaipėdos universiteto) laivai.

Pagrindiniai minų paieškos ir nukenksminimo operacijos „Atvira dvasia 2013“ tikslai yra sumažinti jūrinių minų ir kitų sprogstamųjų užtaisų, likusių nuo pasaulinių karų bei pokario laikotarpio, keliamą riziką Baltijos jūroje.

Taip pat - palaikyti NATO „Partnerystė vardan taikos“ iniciatyvą, skatinti valstybių-dalyvių tarpusavio supratimą ir bendradarbiavimą bei gerinti dalyvaujančių šalių pajėgų sąveiką vykdant bendrą karinę operaciją ir tobulinti minų paieškos ir nukenksminimo techniką, taktiką ir procedūras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.