Naujas posūkis šiukšlių skandale - pirkimų prievaizdai atsitraukia

Viešųjų pirkimų tarnyba, nenustačiusi įstatymo pažeidimų leido tęsti skandalingą Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro atliekų rūšiavimo gamyklos konkursą.

Dėl būsimos atliekų rūšiavimo gamyklos kilo aistros.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Dėl būsimos atliekų rūšiavimo gamyklos kilo aistros.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-08-23 15:25, atnaujinta 2018-03-01 19:00

Tai penktadienį žiniasklaidai paskelbė tarnyba, kuri prieš kelias savaites pati rekomendavo stabdyti konkursą. Tuomet kilo įtarimų, kad pirkimas yra neskaidrus. Į skandalą buvo įtraukti Vilniaus ir Aplinkos ministerijų vadovai, nes buvo įtarta, kad politikai darė įtaką konkurso rezultatams.

Konkurso laimėtoja šių liepos 8 dieną buvo paskelbta „Energesman“, kuri liko vienintelė konkurso dalyve, atmetus kitų 6 bendrovių pasiūlymus.

Sustabdžius konkurso procedūras, sutartis su „Energesman“ nebuvo pasirašyta, o bendrovės atstovai liepos viduryje tvirtino, kad gamyklą spėtų pastatyti laiku, jei sutartis būtų pasirašyta vėliausiai rugpjūčio 15 dieną.

„Energesman“ teigia, kad yra įkurta specialiai atliekų fabriko projektui ir vienija Lietuvos bendroves „Hidrostatyba“ bei „Archiplana“ ir Italijos įmones - statybos bendrovę „Versina“, įrangos gamintoją ir montuotoją „Atzwanger“ bei atliekų operatorę „Ladurner“.

Dėl šimtamilijoninės vertės užsakymo dar konkuravo su koncernu „Icor“ susijusi įmonė „Prime Capital“, Ispanijos įmonė „Hera Tratesa“, bendrovės „Požeminiai darbai“, „Energesman“, „Groslita“, „Manfula“ ir „LitCon“.

Išmestos iš konkurso šios bendrovės kreipėsi į teismą, todėl pirkimų procedūros toliau vis tiek nebus vykdomos.

Skelbta, kad atliekų rūšiavimo gamykla šalia Gariūnų turgavietės turėtų būti pastatyta iki 2015 metų spalio, ji turėtų perdirbti iki 250 tūkst. tonų atliekų. Statybos darbų kaina siekia 119 mln. litų, o eksploatavimo paslaugų kaina per 20 metų - 545,5 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.