Ūkišką mąstymą paralyžiavo tvora

Policija – ne kolūkis ir nusipirko tvorą ne kaimo trobos kiemui aptverti. Taip policijos generalinio komisaro pavaduotojas A.Stončaitis stačiokiškai paaiškino apie 660 tūkst. litų vertės pirkinį.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Aug 23, 2013, 7:34 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:13 PM

Teisėtvarkininkai verkšlena, kad trūksta lėšų net degalams, nebeišvyksta net į svarbius iškvietimus. Bet tvorai – prašom, pinigų yra.

Gerai, nupirko tą brangią apsaugos renginiuose tvorą, tegu bent naudotų. Bet ji dūla sandėlyje ir netgi akies krašteliu į ją draudžiama pažvelgti. Kodėl? Policijos paaiškinimas ir vėl verčia kreivai šyptelėti. Esą parodysi, o paskui kas nors pavogs!

Per dvejus metus tą ypatingą tvorą policininkai naudojo tik penkis kartus. Ir tik sykį renginio metu. Kitais atvejais ji buvo naudojama mokymams. Mat šią tvorą reikia sujungti spynelėmis. Gerai, kad ne raišteliais.

Ir tai dar būtų niekis. Tvora juk valgyti neprašo. Tegu guli. Įdomiausia, jog tiktai vienam A.Stončaičiui atrodo, kad policija bet kokios tvoros neperka.

Specialistai mano kitaip – esą tokia tvora turėtų nesulūžti spaudžiama 5 tonų, o ta, kur sandėlyje guli, tokio svorio neišlaikytų.

Gal dėl to policininkai jos ir nerodo baimindamiesi, kad kokio renginio metu tas kiniškas pirkinys nesubyrėtų į šipulius?

Todėl vietoj kažkur paslėptos tvoros policininkai koncertų, eitynių ir kitų renginių metu išsirikiuoja į gyvąją grandinę. Arba sustato tarnybinių automobilių eilę. Arba nuomojasi tvoras, taip dar didindami skylę biudžete.

Tad kažin ar gerai, kad viešaisiais pirkimais besirūpinančiam A.Stončaičiui kolūkiai – ne prie širdies.

Juk policijos pirkiniais net paprastas kolūkietis būtų geriau pasirūpinęs. Jam būtų aišku: jei pareigūnams trūksta batų ar degalų, tai ir pirk juos, o ne tvoras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.