Įžūlus lietuvių duetas Vokietijoje lupinėjo navigacijos įrenginius

Vokietijoje, Lipės apskrityje sulaikyti du dvidešimtmečiai lietuviai. Jaunuoliai įtariami daugiau kaip trisdešimčia įsilaužimų į automobilius Šiaurės Reino-Vestfalijos ir Žemutinės Saksonijos žemėse. Kaip rašo nw-news.de, Vokietijoje siautėjęs čia nuolatinės gyvenamos vietos neturintis duetas kurį laiką profesionaliai veikė nepalikdamas pėdsakų, bet pagaliau „susimovė“.

Policija spėja, kad sulaikytieji yra tiktai dalis visos Vokietijos teritorijoje veikiančios automobilių vagių gaujos, kuri specializuojasi įmontuotų navigacijos įrenginių vogime ir atlieka tai labai profesionaliai.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Policija spėja, kad sulaikytieji yra tiktai dalis visos Vokietijos teritorijoje veikiančios automobilių vagių gaujos, kuri specializuojasi įmontuotų navigacijos įrenginių vogime ir atlieka tai labai profesionaliai.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-26 12:07, atnaujinta 2018-03-01 18:06

Rugpjūčio 12-osios naktį Ekstetalyje-Bėzingfelde iš stovėjimo aikštelės prie automobilių salono pavogtas „Volkswagen Touran“. Dar iš dviejų automobilių nusikaltėliai išlupo įmontuotus navigacijos įrenginius.

Rugpjūčio 14 d. Žemutinėje Saksonijoje, Melėje automobilių stovėjimo aikštelėje įsilaužta į šešiolika automobilių. Iš keturiolikos pavogti navigacijos įrenginiai, nuimti keturi „Audi“ ratai ir išimtas vairas kartu su oro pagalve.

Rugpjūčio 15-osios naktį lietuvių duetas Ferlyje lygiai tokiu pat būdu iš septynių automobilių išėmė navigacijos įrenginius.

Kitą, rugpjūčio 16-osios naktį Holcmindene lietuviai įsilaužė dar į 10 automobilių. Iš devynių buvo išlupti brangūs navigacijos įrenginiai.

Išaiškinti įžūlius vagis padėjo atsitiktinumas.

Rugpjūčio 15 d. miške Lipės apskrityje liudininkai aptiko slėptuvę, kurioje buvo sukrauta daugybė pavogtų navigacijos įrenginių. Policija surengė pasalą ir jau kitą naktį sulaikė vagis, vogtu „Volkswagen Touran“ atvežusius slėpti Holcmindene pavogtą įrangą.

Vienas iš lietuvių pabėgo, bet pareigūnai netruko jį surasti, padedami tarnybinio šuns. Susektas lietuvis dar bandė mušti šunį, bet tada keturkojo kantrybė trūko, ir jis pažymėjo bėglį dantimis.

Abu vyrai neigė savo kaltę, tačiau įrodymų buvo tiek, kad jau kitą dieną prokuratūra išdavė arešto orderį. Anksčiau lietuvių duetas pareigūnams nebuvo žinomas.

Tyrimas dar vyksta. Policija spėja, kad sulaikytieji yra tiktai dalis visos Vokietijos teritorijoje veikiančios automobilių vagių gaujos, kuri specializuojasi įmontuotų navigacijos įrenginių vogime ir atlieka tai labai profesionaliai.

Sulaikytieji vogė navigacijos įrenginius tik iš „Volkswagen“ ir „Škoda“ automobilių. Policija rado 32 įrenginius, jie grąžinti teisėtiems savininkams.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.