Kas aptėškė D.Kedžio paminklą: vandalai ar gervės?

Policijos pareigūnai  jau beveik du mėnesius aiškinasi, kas ištepė Drąsiaus Kedžio kapą. „Tyrimas atliekamas, įtariamųjų kol kas nenustatyta“, - portalui lrytas.lt sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius.

Policija aiškinasi, nuo ko nukentėjo paminklas D.Kedžiui.<br>M.Patašiaus nuotr.
Policija aiškinasi, nuo ko nukentėjo paminklas D.Kedžiui.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Aug 26, 2013, 7:02 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:49 PM

Pasak jo, ikiteisminį tyrimą dėl tariamo kapo išniekinimo pradėję Kauno rajono policijos pareigūnai iki šiol nėra įsitikinę, kad paminklą D.Kedžiui išniekino virš kapinių praskridusios gervės, kaip teigia liudytojai, o ne dažais aptaškė koks nors vandalas.

„Atliekami tyrimo veiksmai, kai visos įmanomos priemonės nustatant įtariamąjį bus išnaudotos, ikiteisminį tyrimą kuruojantis prokuroras gali priimti nutarimą jį sustabdyti“, - aiškino K. Kasciukevičius.

D.Kedžio ir nuo teisėsaugos Čikagoje besislapstančios Neringos Venckienės motina Laimutė Kedienė pareiškimą dėl šio įvykio policijai įteikė liepos 1 dieną.

Neseniai 70-metį paminėjusi moteris teigė, kad atėjusi į Jonučių kapines tvarkyti sūnaus kapo pastebėjo, jog paminklas aptaškytas violetiniais dažais.

Tačiau prie kapinių žvakes pardavinėjanti moteris žurnalistams papasakojo, kad lygiai tokiais pat „dažais“, kurie jai atrodė mėlyni, o ne violetiniai, tą pačią dieną buvo aptaškytas ir jos automobilio stogas bei šonai.

Moteris įsitikinusi, kad tiek jos automobilį, tiek paminklą D.Kedžiui „išniekino“ tie patys vandalai – virš kapinių praskridęs gervių būrys.

„Gervės skrido su tokiais gūžiais, matyt, kokių vyšnių prisiėdusios“, - kalbėjo žvakių pardavėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.