Etikos komisija tirs devynių Švenčionių politikų veiklą

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradės tyrimą dėl devynių Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narių veikos.

Dėl devynių Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narių veikos etikos sargai pradės tyrimą.<br>V. Balkūno nuotr.
Dėl devynių Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narių veikos etikos sargai pradės tyrimą.<br>V. Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 27, 2013, 5:52 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:26 PM

Komisija praneša atlikusi Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narių deklaruotų privačių interesų ir savivaldybės tarybos sprendimų, priimtų nuo 2011 m. pradžios, lyginamąją apžvalgą. Tuo tikslu esą buvo analizuojama vieša, Švenčionių savivaldybės internetiniame tinklapyje pateikta informacija bei šios savivaldybės tarybos narių privačių interesų deklaracijų viešai skelbiami duomenys. Tikrinta, ar Švenčionių rajono savivaldybės tarybos nariai nedalyvavo priimant sprendimus, susijusius ir su jų deklaruotais privačiais interesais.

Komisija nustatė, kad devyni tarybos nariai galimai dalyvavo priimant sprendimus, susijusius ir su jų deklaruotais privačiais interesais. Siekiant išaiškinti, ar šie tarybos nariai nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje nuostatų, nuspręsta pradėti tyrimus dėl Regimanto Dalgedos, Antonijaus Jundo, Rajos Krupeninos, Vladislavo Kurilo, Jolantos Olechnovič, Vytauto Rastenio, Juzefo Uzialos, Kazio Vainicko, Bronislavo Vilimo.

Be to, Komisijos duomenimis, du Švenčionių rajono savivaldybės tarybos nariai - Rimas Klipčius ir Rimantas Klipčius - nėra deklaravę privačių interesų kaip šios kadencijos Švenčionių rajono savivaldybės tarybos nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.