Gatvę soduose pavadino rusiškais keiksmažodžiais

Kupiškio rajone esančioje sodų bendrijoje „Pyragiai“ sodininkus

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Aug 27, 2013, 8:41 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:42 PM

„Nach...Poch...gatvė“, – tokį dviem rusiškais keiksmažodžiais gatvės pavadinimą užrašiusio pokštininko ieško Kupiškio rajono policijos tyrėjai.

Viešąją tvarką pažeidusiam žmogui teks ne tik paaiškinti savo elgesio motyvus. Bet ir už chuliganišką poelgį atsakyti pagal įstatymus.

Į sodų bendrijoje „Pyragiai“ patruliuojančius pareigūnus praėjusią savaitę kreipėsi neprisistatęs sodininkas. Žmogų papiktino ant vieno sodo namelio prikalta lentelė su tariamu gatvės pavadinimu.

Ant jos dailia rašysena, lygiomis didžiosiomis raidėmis ranka buvo išvedžiotas ne taip dailiai skambantis užrašas.

Kokiais motyvais vadovavosi chuliganas, kol kas galima tik spėlioti. Įtariama, kad užrašas ant namelio atsirado su šeimininkų žinia. Kam priklauso sodo sklypas su vasarnamiu, policija aiškinasi.

Kupiškio seniūnas Julius Samėnas sakė, kad sodų bendrijoje „Pyragiai“ yra viena pagrindinė gatvė. Jai pavadinimą sugalvojo patys sodininkai. Lanku per sodus nusidriekusi gatvė pavadinta Indubo vardu. Kol kas gatvės pavadinimo lentelė dėl pinigų stokos dar nėra pagaminta.

Viena iš versijų: gal kam labai nepatiko Indubo pavadinimas ir nepraustaburnis šmaikštuolis sugalvojo bei nepatingėjo pagaminti savąjį gatvės pavadinimo variantą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.