KTU struktūrinių padalinių vadovai atsipirko rekomendacijomis

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), antradienio posėdyje svarsčiusi Kauno technologijos universiteto (KTU) struktūrinių padalinių vadovų elgesį, jiems rekomendavo nedalyvauti jokiose klausimų, susijusių su artimųjų tarnybos eiga universitete, sprendimo procedūrose.

Į etikos sargų akiratį pateko trys KTU struktūrinių padalinių vadovai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Į etikos sargų akiratį pateko trys KTU struktūrinių padalinių vadovai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 27, 2013, 5:26 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:26 PM

Į etikos sargų akiratį pateko KTU Ekonomikos ir vadybos fakulteto Vadybos katedros vedėja prof. dr. Asta Savanevičienė, Personalo ugdymo centro direktorius prof.dr.Algimantas Sakalas ir Ūkio departamento Projektavimo grupės vadovė Vida Mackevičienė.

Skunde VTEK nurodoma, kad A.Savanevičienės, A.Sakalo ir V.Mackevičienės vadovaujamuose KTU padaliniuose dirba ar anksčiau dirbo jiems artimi asmenys, kurių tarnybos universitete klausimus jie galimai sprendė.

Komisijos nuomone, tokie A.Savanevičienės, A.Sakalo ir V.Mackevičienės veiksmai buvo veikiami Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatyme, kuris jiems yra taikomas tiesiogiai, nurodyto viešųjų ir privačių interesų konflikto.

„Atsižvelgdama į tai, Komisija šiems asmenims rekomenduoja ateityje nedalyvauti jokiose klausimų, susijusių su artimųjų tarnybos eiga universitete, sprendimo procedūrose, o, iškilus viešųjų ir privačių interesų konflikto situacijai, kreiptis į tiesioginį vadovą, prašant pateikti išankstines rekomendacijas, nuo kokių sprendimų rengimo, svarstymo ar priėmimo jie privalo nusišalinti“, - konstatavo VTEK.

VTEK KTU rektoriui Petrui Baršauskui rekomendavo parengti, suderinti su Komisija ir patvirtinti tvarką, kurioje būtų detaliai reglamentuotas praktinis Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų įgyvendinimas universitete, įskaitant pareigą valstybinėje tarnyboje dirbantiems asmenims deklaruoti privačius interesus.

Be to, Komisija atkreipė švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio dėmesį į įsakymo, nustatančio kategorijas darbuotojų, kuriems netaikomas draudimas dirbti vienoje švietimo ir mokslo institucijoje, kai juos sieja artimi giminystės ar svainystės ryšiai ir kai jų darbas susijęs su vieno iš jų tiesioginiu pavaldumu kitam arba su vieno teise kontroliuoti kitą, galimą neatitiktį aukštesnės galios teisės akto - Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo - nuostatoms ir apie atliktus veiksmus informuoti Komisiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.