Nori socialinio būsto – ark žemę kaime

Kretingos valdžiai nepavyksta socialinių būstų laukiantiems įsiūlyti gyvenimo kaimuose. Prieš metus valdžia nusprendė – socialinių būstų nebepirkti mieste, o ieškoti atokių sodybų kaimuose. Tačiau tokie užmojai socialiai remtinų šeimų nedžiugina. Surasti norinčius kraustytis į socialinį būstą kaime – Kretingos valdžiai sudėtinga užduotis, praneša „Lietuvos ryto“ televizija. Kas antras gyventojas atsisako sunkesnio gyvenimo kaimo name.

Kretingos valdžios atstovai pastebi, kad gyvenimas kaime nežavi prie miesto patogumų pripratusių šeimų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kretingos valdžios atstovai pastebi, kad gyvenimas kaime nežavi prie miesto patogumų pripratusių šeimų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintarė Buitkienė

Aug 28, 2013, 5:36 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:55 PM

Kone dešimt metų socialinio būsto eilėje laukusi keturių vaikų motina Lina Pocevičiūtė apsidžiaugė išgirdusi, kad namas Lubių kaime skirtas jai. Moteris nė minutės nesvarstė, ar verta kraustytis į kaimą. Prieš tai šeima už 200 litų Kretingoje nuomojo butą. Persikrausčius į kaimą už socialinį būstą reikia atseikėti perpus mažiau.

L.Pocevičienė sako, kad greta namų gali auginti gėles ir daržoves. Ji džiaugiasi savu kiemu: „Rojus. Mažoji mano dukra pirmą dieną net saulės bijojo. Vėliau priprato. Jau nusipirkau skalbimo mašiną. Yra vanduo, kiti patogumai“.

Daugiavaikė mama tvirtina, kad nekeistų socialinio būsto kaime į butą mieste. Ji pastebi, kad kaime pas ūkininkus galima rasti darbo.

Tačiau tokių žmonių kaip L.Pocevičiūtė, norinčių socialinio būsto kaime, yra nedaug. Kretingos valdžia vietoj butų mieste praėjusiais metais nupirko dvi sodybas Kartenos seniūnijoje. Už jas sumokėjo 150 tūkst. litų. Tačiau net septynios šeimos atsisakė dirbti žemę, sodinti daržoves, kūrenti krosnį kaime.

Kretingos administracijos direktorius Virginijus Domarkas, kad žmonės pripranta prie miesto patogumų, todėl nenori keisti gyvenamosios vietos. Taip pat, jo manymu, neretai žmonės tingi dirbti, todėl ir purtosi kaimo.

Kretingos valdžia pasiduoti nežada. Tie, kurie atsisakys gyventi kaime, turės laukti, kol Vyriausybė skirs lėšų naujų socialinių butų statyboms Kretingoje. Tačiau tokia diena greitai neišauš.

Kretingos meras Juozas Mažeika sako, kad socialinių būstų yra, tačiau visi jie - užimti. Kiekvienam norinčiajam tenka laukti, kol atsilaisvins. „O savų lėšų, kad galėtume nupirkti butų, nėra“.

Kretingos valdžia kitais metais už beveik ketvirtį milijono žada pirkti dar keturias sodybas kaime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.