Rudeninė televizininkų migracija

Dejá vu (pranc. – jau matyta). Ši būsena ištinka kiekvieną rugpjūtį, kai iš televizijų pasigirsta didingi ir aistringi šūksniai apie naująjį sezoną. Kaip ir kasmet, žadama stebinti, priblokšti, pralenkti, nugalėti, būti pirmiems, didžiausiems, populiariausiems, kultiniams ir tiesiog nepakartojamiems.

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

Aug 28, 2013, 7:16 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:49 PM

Tik pildyti šiuos pažadus vis (ne)reiklesniems žiūrovams nėra taip paprasta. Televizijose išrasti naują dviratį sudėtinga, bet to ir nereikia. Svarbiau turėti lėšų, už ką įsigyti jau išrastą.

Taip mūsų televizijose atsiranda „visame pasaulyje milžiniško populiarumo sulaukę projektai”, aplipdyti vietinėmis „žvaigždėmis ir žvaigždutėmis”.

Tarsi susitarusios didžiausios komercinės televizijos TV3 ir LNK šiemet nusprendė savo žiūrovų nebešokdinti – jų horizonte nematyti nė vienos šokėjų poros.

O štai dainuojama bus abiejose. TV3 ieškos aistringiausio Romeo ir balsingiausios Džuljetos, iksfaktoriškiausio atlikėjo, o LNK – geriausio balso savininko („Lietuvos balsas”). Neprarasdama vilties auksinį balsą vis tiek rinks ir LRT televizija.

Už tai LRT televizijai atsivėrė niša grįžti prie šokių ištakų. Po penkerių metų pertraukos (o, rodos, pirmasis „Lietuvos šokių dešimtukas”, kuriame nugalėjo Mantas Jankavičius ir Izabelė Romanovaitė, – ar kas tai pamena? – buvo taip seniai) čia ant parketo ir vėl suksis šokėjų poros, kolektyvai ir pavieniai drąsuoliai, pretenduosiantys į geriausio šokėjo karūną prodiuserio Sauliaus Urbonavičiaus-Samo rengiamame projekte „Šok”.

Naująjį sezoną LNK bandys užkišti žiūrovų, dar tebesiraukančių nuo tokių šou kaip „Radžis ieško žmonos” ar „Šlovė ir turtai”, gerkles skaniais patiekalais.

Anot kūrėjų, naujasis projektas „Skonis” turėtų sukelti aistrų net anapus ekrano, kur žiūrovų nepasieks nei skonis, nei kvapas. Rinksime greičiausiai „čečkavojantį” svogūnus?

Tuo tarpu TV3 sezono pradžioje neskuba priblokšti naujienomis – kol kas prodiuseriai visas pajėgas meta į svarbiausią sezono projektą – „X Faktorių”, bet seife saugo šou, kuriame tiesiogine prasme garsenybes šokdins... į vandenį („Celebrity Splash”). Bepigu slėpti, kol rankose kitas galingas koziris – Europos vyrų krepšinio čempionatas. Konkuruoti su dievais beviltiška.

Bandant susidėlioti televizijų naujienas, tinklelius, laidas ir vedėjus šįmet susisuka galva. Regis, naujienų vos vienos rankos pirštams, o painiavos – tikros džiunglės. Tikrindama, kas kur migravo ir emigravo, nusibraižiau schemą, kurią jūsų patogumui pateikiame kitame puslapyje. Joje sudėliota, kokius vedėjus ir kokiose laidose matysite penkiose didžiausiose mūsų televizijose.

Buvęs „Lietuvos ryto” televizijos veidas ir vadovas Edmundas Jakilaitis išskėstomis rankomis priimtas į LRT televizijos glėbį. Dabar ten jis bus dėmesio centre (taip vadinsis jo vedama laida) ir konkuruos su buvusia savo mokytoja Rita Miliūte.

LRT televizijai pavyko prisikalbinti dar sniegui nenutirpus nuo televizijos atsižegnojusią buvusią laidų vedėją, o dabar – jau aktorę Jurgitą Jurkutę-Širvaitę.

Tiesa, ji bus ne kokio nors lengvabūdiško šokių ar dainų konkurso vedėja, o rimta istorijos profesoriaus Alfredo Bumblausko partnerė.

Regis, pasitempti šalia gražuolės šįsyk teks profesoriui. „Ji – labai graži ir protinga moteris, o aš panašus į begemotą”, – juokauja apkūnus vyras.

Sutikusi su visais aikštingos Ingos Jankauskaitės reikalavimais (kalbama, kad per fotosesiją ji savo nuomonę reiškė dėl kiekvienos smulkmenos), LNK ją atsiviliojo iš TV3 (pavasarį aktorė ten vedė „Chorų karus”). Antrąjį „Lietuvos balso” sezoną Inga su partneriu Rolandu Vilkončiumi taps šio projekto vedėjais.

Į ekranus grįžta ir išsišokėlis Algis Ramanauskas (niekaip nesuprantu, ko jis buvo užvalgęs, kai taip švelniai ir jausmingai kalbėjo su Nomeda „Lietuvos ryto” TV laidoje „Kitaip. Su Nomeda”).

Pasimakalavęs televizijoje, kurioje šiukštu negalima keiktis, ir visą įniršį išliejęs feisbuke, A.Ramanauskas su kolega Rimu Šapausku grįžo į savo terpę.

Nuo rudens vyrukai, užsimaukšlinę kepurėles su pelių ausimis, ir vėl politikuos „Dviračio šou”. Tiesa, jau nebe LNK, bet BTV kanale. Ten persikrausto visa „dviratininkų” komanda.

Už tai iš BTV tarsi iš skęstančio laivo į TV3 perbėga būrys humoristų: Vitalijus Cololo (jis su Dileta Meškaite TV3 ves laidą „Žvaigždžių dešimtukas”), Justinas Jankevičius (sako, atsirūgo jam tie „Chorų karai”...), Raimondas Bingelis. Kartu su „Dar pažiūrėsim...” aktorių komanda humoristai TV3 kurs „Humoro grandų šou”.

Be J.Jurkutės-Širvaitės ir I.Jankauskaitės, TV3 ir dar šiek tiek nukraujavo. Į „Lietuvos ryto” TV persikraustė karatė žaliojo diržo savininkas, nepailstantis nusikaltėlių vaikytojas Kristupas Krivickas. Čia jis dirbs ne tik laidų prodiuseriu, bet ir vedėju.

Kai vieni sugrįžta, kitiems tenka trauktis. Teneįsižeidžia tie, kurie TV migracijos schemoje atsidūrė už mūrinės sienos, t. y. už borto. Nėra nieko labiau nenuspėjamo nei televizija.

Jeigu naująjį sezoną ekranuose iškart ir nepamatysime kvatojančios Nomedos Marčėnaitės, bambančio Andriaus Užkalnio, klausinėjančios „Ką manai?” Agnės Armoškaitės-Grigaliūnienės, paviršinio grožio ieškančių Manto Petruškevičiaus ir Astos Valentaitės ar tiesiog neprilygstamos Natalijos Bunkės (palūkuriuokime, kiek ilgai televizijos be jos išsivers), tai dar nieko nereiškia.

Televizijos sezonas „netikėtai” tik prasideda. O paskui tyliai tyliai vėl viskas stoja į savo vietas.

TV antena

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.