Siriją pasmerkęs Amerikos pareigūnas J.Kerry atvyksta į Lietuvą

Į Lietuvą atvyksta Jungtinių Amerikos Valstijų valstybės sekretorius Johnas Kerry. Vilniuje jis lankysis rugsėjo 6-7 dienomis. Tuo metu vyks Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrų susitikimas. Apie tai informavo portalo lrytas.lt šaltiniai.

J.Kerry - vienas iš svarbiausių Amerikos politikų.<br>AP nuotr.
J.Kerry - vienas iš svarbiausių Amerikos politikų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-28 14:54, atnaujinta 2018-03-01 17:02

J.Kerry - vienas iš svarbiausių Amerikos politikų. Jis yra vienas iš valdžios atstovų, kuris komentuoja šalies poziciją dėl situacijos Sirijoje. Pavyzdžiui, pirmadienio vakarą oficialiai pareiškė, kad prieš Sirijos piliečius buvo naudojamas cheminis ginklas, o prezidentas Barackas Obama svarsto apie atsaką režimui.

„Visos tautos ir visos valstybės turi padaryti taip, kad cheminis ginklas daugiau niekada nebūtų panaudotas“, - sakė J.Kerry. Šis politiko pasisakymas nuskambėjo lyg užuomina apie karinius veiksmus.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija informacijos apie J.Kerry vizitą nekomentuoja. 

Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrų susitikime ketinama aptarti aktualiausius ES užsienio politikos klausimus. Neabejojama, kad tarp jų bus ir Sirijos reikalai. 

69 metų J.Kerry yra 68-asis JAV valstybės sekretorius. Jo pirmtakė buvo Hillary Clinton, Lietuvoje lankiusis du kartus.

JAV valstybės sekretoriaus pareigos atitinka užsienio reikalų ministro pareigas. Jis vadovauja JAV Valstybės departamentui, kuris yra užsienio reikalų ministerijos atitikmuo.

Valstybės sekretorius JAV yra ketvirtas pagal svarbą ir eilę asmuo pavaduoti prezidentui.

Vasario mėnesį pradėjęs eiti valstybės sekretoriaus pareigas J.Kerry iki šios dienos yra aplankęs 30 šalių, bendras kelionėse praleistų dienų skaičius – 82, o skrydžiuose jis praleidęs 368,47 valandų – tai atitinka 15,4 dienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.