Vidaus reikalų ministras nurodė atlikti tyrimą dėl Biržų policijos veiksmų

Vidaus reikalų ministras

D.Barauskas pavedė atlikti tarnybinį patikrinimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
D.Barauskas pavedė atlikti tarnybinį patikrinimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 28, 2013, 2:20 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:02 PM

Tokį sprendimą ministras priėmė reaguodamas į šalį sukrėtusį nusikaltimą, kai gatvėje iš pravažiuojančio automobilio dviem šūviais buvo nužudytas septyniolikmetis. Jo kūną kitos dienos rytą rado motina.

D.A.Barakauskas žurnalistams trečiadienį Vyriausybėje sakė policijos generalinio komisaro atsakomybės šioje istorijoje neįžvelgiantis.

„Aš manau, kad dabartinėje finansinėje situacijoje, kai trūksta 2 tūkst. darbuotojų, kai turime tik po vieną ekipažą, dirbantį rajonuose, aš manau, kad policijos komisaras generalinis tikrai dirba pagal turimas sąlygas, tikrai pagal visas galimybes ir pasiekia rezultatą, kurį su turimais resursais galima pasiekti“, - kalbėjo ministras.

Jis taip pat teigė apsisprendęs ministerijos Teisės departamente turėti specialistą panašiems kaip šiuo atveju tarnybiniams tyrimams.

„Šiandien priėmiau sprendimą ir nurodžiau atlikti reorganizaciją Vidaus reikalų ministerijos Teisės departamente. Reorganizacijos tikslas - kad būtų įvesta Vidaus reikalų ministerijoje generalinio inspektoriaus - panašiai kaip dabar yra Užsienio reikalų ministerijoje - pozicija, kad būtų asmuo, kuris galėtų nepriklausomai nuo to, ką daro Policijos departamentas arba kokie yra Policijos departamento sprendimai, kad galėtų tiesiai ministro pavedimu atlikti tokių situacijų, kaip atsitiko Biržuose, kaip buvo atsitikę kitose vietose, (...) tarnybinius patikrinimus“, - sakė ministras.

D.A.Barakauskas teigė jau sutaręs su vienu iš Seimo pirmininko pavaduotoju, kad tokio inspektoriaus pareigybė Vidaus reikalų ministerijoje bus įtvirtinta įstatymu.

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas trečiadienį pareiškė, kad Biržuose policija neatlieka savo pareigų. Tai papiktino Lietuvos policijos profesinę sąjungą, kuri atkirto, kad kaltė tenka politikams, kurie nesprendžia policijos problemų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.