Baisu, jei šnipai klausysis moterų

Nesaugiai telefonais prisišnekėjusių ambasadorių likimas – jau seniai ne svarbiausia ir įdomiausia niekaip negęstančio garsiausio vasaros pabaigos politinio skandalo dalis.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Aug 29, 2013, 7:25 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:39 PM

Nepaisant vis naujų intrigų, kurios užsimezga vos skandalas, atrodytų, jau turėtų nurimti, likimas – jau beveik aiškus.

Seimo Užsienio reikalų komitete socialdemokratams akis padraskę koalicijos partneriai, regis, savo tikslą jau pasiekė.

O prezidentė, labiausiai nirštanti, kad ši istorija taip užsitęsė, Vyriausybės sprendimą turėtų palaiminti tą pačią akimirką, kai šis bus priimtas – nebent dėl sportinio intereso arba noro darkart įspirti premjerui A.Butkevičiui pasispyriotų.

Kad ir kaip būtų, du šnekieji vyrai, jau seniai degantys atvira liepsna, baigia sudegti.

Taip diplomatams atsitiko ne tiktai dėl to, kad pernelyg laisvai žiaumojo kai kuriuos subtilius politinius klausimus, bet ir juokavo apie pirmuosius Lietuvos asmenis.

Būtent antroji priežastis, atrodo, ir yra svarbiausia. Šnekama, kad labiausiai įsižeidęs premjeras, kuris itin jautrus visokiems asmeniškumams.

Taip pat šnekama, jog po to, kai vienaip ar kitaip pasibaigs tąsynės su šiais dviem įkliuvusiais, reikės su nerimu laukti, kas bus kitas ar kiti. Juk dabar visa mūsų diplomatinė tarnyba pritūpusi: „Ar tik ne mano eilė ateina?”

Bet žemiausiai pritūpusi turėtų būti šios tarnybos dailioji dalis.

Kas gi kitas, jeigu ne moterys labiausiai aptarinėja tokias įdomias smulkmenas, kaip mūsų pirmųjų ar kiek žemesnių valstybės asmenų išvaizda, elgesio ar aprangos detalės.

Jei piktavaliai pokalbių viešintojai toliau tęs, ką pradėję, premjerui ir prezidentei kurį laiką tiesiog nebereikės veidrodžio. Kita vertus, jie abu jau dabar gali pradėti ieškoti lūpas sučiaupusių diplomatų, kurie ambasadose pakeis šnekučius ir šnekutes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.