I.Degutienės kantrybė trūko: „E.Vareikis turi trauktis iš Seimo“

Ketvirtadienio rytą Vilniaus oro uoste užtiktas galimai girtas Seimo narys Egidijus Vareikis. Konservatorės Irenos Degutienės nuomone, šis incidentas užtraukė gėdą visai konservatorių frakcijai ir tai turi būti paskutinis E.Vareikio išsišokimas būnant Seimo nariu. I.Degutienė portalui lrytas.lt teigė, kad E.Vareikis, kuris ne pirmą kartą papuola į neaiškias situacijas, turi padėti Seimo nario mandatą.

I.Degutienė siūlys E.Vareikiui trauktis iš Seimo.<br>Lrytas.lt montažas
I.Degutienė siūlys E.Vareikiui trauktis iš Seimo.<br>Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Aug 29, 2013, 1:56 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:24 PM

„Galiu pasakyti tik tiek, kad mums yra ir skaudu ir gėda. Buvo tikėtasi, kad po incidento šeimoje, jis padarys išvadas. Atrodė, kad padarė – buvo rimti pokalbiai. Frakcijoje buvo priimtas sprendimas ir jis sustabdė narystę partijoje. Mes tikrai tikėjomės, kad viskas su juo bus gerai“, - sakė I.Degutienė.

Ji pripažino, kad jai, kaip žmogui, E.Vareikio yra gaila: „Reikia pripažinti, kad tai yra liga, ir ji yra sunki. Bet šiandien jis daro gėdą ir mūsų frakcijai, ir Seimui. Mano manymu, jis turi trauktis iš Seimo.“

I.Degutienė sakė, kad dar nekalbėjo su konservatorių lyderiu Andriumi Kubiliumi. Tačiau kai galės, incidentą su E.Vareikiu aptars ir su kitais konservatorių partijos nariais.

„Šį klausimą reikės spręsti frakcijoje, kai susirinksime rugsėjo 10 dieną. Aš tikrai siūlysiu ir pačiam E.Vareikiui, kad jis padėtų mandatą. Kad galų gale suvoktų, jog jam pirmiausia reikia gydytis tam, kad nekenktų nei sau, nei Seimui“, - teigė I.Degutienė.

Nerimauja ir A.Kubilius

Reaguodamas į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją dėl Seimo nario E.Vareikio veiksmų oro uoste, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Andrius Kubilius pažymi, kad pirmiausia reikia išsiaiškinti visas viešai nušviečiamo įvykio aplinkybes, kas ir bus daroma.

„Gali būti, kad Seimo narys serga sunkia priklausomybės liga. Dėl tokios žmogaus bėdos galima tik labai apgailestauti ir jį nuoširdžiai užjausti. Tačiau tenka kelti klausimą, ar tokia liga nėra kliūtis dirbti Seimo nario darbą, kuris yra ypač viešas. Apie tai mes turėsime kalbėtis“, – išplatintame pranešime teigė A.Kubilius. Lrytas.lt primena, kad E.Vareikis turėjo skristi į Tarptautinio katalikų įstatymų leidėjų tinklo diskusijas Romoje. Jis ilgai sėdėjo oro uosto laukimo salėje ir stebino žurnalistus savo elgesiu. Teigiama, kad dėl neaiškios būsenos E.Vareikis nebuvo įleistas į aviakompanijos SAS lėktuvą. Į oro uosto keleivių išvykimo salę atvyko policija, oro uosto apsauga.  

Tai jau ne pirmas kartas, kai E.Vareikis dėl alkoholio patenka į skandalą. Šiemet šis Seimo narys išgarsėjo, kai apgirtęs sumušė savo žmoną. Anksčiau jis buvo pagautas apgirtęs vairuojantis automobilį.

Po šių incidentų E.Vareikis pasitraukė iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, tačiau iki šiol yra konservatorių frakcijos Seime narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.