Į oro uostą grįžęs E.Vareikis: „Ko jūs prie manęs lendate? Aš nesu joks girtuoklis“

Vilniaus oro uoste ketvirtadienio rytą pastebėtas galimai girtas Seimo konservatorių frakcijos narys Egidijus Vareikis pavakare vėl grįžo. Jis pasikeitė bilietą ir kelionę į Romą tęs šiandien arba rytoj. 

Ketvirtadienio rytą Vilniaus oro uoste pastebėtas galimai girtas Seimo konservatorių frakcijos narys Egidijus Vareikis.<br>D.Umbraso nuotr.
Ketvirtadienio rytą Vilniaus oro uoste pastebėtas galimai girtas Seimo konservatorių frakcijos narys Egidijus Vareikis.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas, Evelina Valiuškevičiūtė, Artūras Jančys

Aug 29, 2013, 11:32 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:34 PM

E.Vareikis nedetalizuoja tolimesnių savo planų. Jo teigimu, jis gali daryti kaip panorėjęs - skristi į Romą šiandien arba ryt, o gal - važiuoti į Seimą. Įvykio vietoje dirbantys portalo lrytas.lt reporteriai teigė, kad E.Vareikis ketvirtadienio popietę atrodo akivaizdžiai žvalesnis nei ryte.

„Ko jūs prie manęs lendate? Aš nesu joks girtuoklis“, - išvydęs žurnalistus susinervino konservatorius. Paaiškinti šios dienos įvykio politikas nenorėjo. Jis taip pat ignoruoja klausimus, kaip vertina Tėvynės sąjungos vadovų raginimus atsisakyti Seimo nario mandato. 

E.Vareikis blaškėsi po oro uosto išvykimo salę. Jis tai pasėdėdavo ant suolo, tai eidavo į keleivių patikros zoną, tačiau į terminalus nebuvo įleidžiamas. Šiuos žygius parlamentaras pakartojo kelis kartus. Galiausiai seimūnas savo daiktus pasidėjo į saugojimo kamerą. 

Spėjama, jog politikas neturi bilieto į ketvirtadienio skrydį, todėl apsauga jo nepraleidžia ir liepia laukti rytojaus išvykimo salėje. Į Romą jis greičiausiai išskris tik penktadienį ryte. 

Šalia - tuščias stiklainis

Politikas ketvirtadienio rytą bandė išskristi į Tarptautinio katalikų įstatymų leidėjų tinklo diskusijas Romoje. Jis ilgai sėdėjo oro uosto laukimo salėje ir stebino žurnalistus savo elgesiu. Teigiama, kad dėl neaiškios būsenos E.Vareikis nebuvo įleistas į aviakompanijos SAS lėktuvą. Į oro uosto keleivių išvykimo salę atvyko policija, oro uosto apsauga.

Kalbinamas žurnalistų Seimo narys nesugebėjo raiškiai kalbėti ir pasakyti, kur skrenda. Neaiškiai murmuliuodamas politikas nuolat maigė išjungto nešiojamo kompiuterio klaviatūrą, susipainiojo laiduose.

„Nebeturiu problemų su alkoholiu“, - portalo lrytas.lt žurnalistui galiausiai pareiškė ilgametis Seimo narys.

Seimo narys pradėjo traukti maldaknyges, katalikiškus leidinius, juos skaityti ir demonstruoti gausiai susirinkusiems žurnalistams.  

Vėliau portalo lrytas.lt žurnalistas tarp E.Vareikio daiktų pamatė ištuštintą stiklainiuką, kuriame buvo alkoholio likučiai. Sprendžiant iš kvapo ir spalvos stiklainyje buvo „Starka“. Spėjama, kad gėrimą Seimo narys galėjo siurbčioti laukdamas lėktuvo. 

Po pusvalandžio E.Vareikis susirinko savo daiktus ir pradėjo ieškoti išėjimo iš oro uosto. Tai jam sekėsi sunkiai. Seimo narys apsuko kelis rastus aplink oro uosto salėje eksponuojamą reklaminį automoblį, toliau blaškėsi po oro uostą ieškodamas išėjimo. 

Vėliau susisiekęs su portalu lrytas.lt, Seimo narys paaiškinti kaip jaučiasi nenorėjo ir padėjo telefono ragelį. Pokalbio pradžioje politikas nerišliai paaiškino praleidęs skambutį. Prisistatęs E.Vareikio vardu, vyras po kelių sekundžių padėjo telefono ragelį. Politikas į redakciją paskambino net du kartus. 

Dar po keletos minučių politikas policijos buvo palydėtas į oro uosto keleivių atvykimo salę. Ten jis užsidarė vyrų tualete. Po to išėjo iš oro uosto ir nežinoma kryptimi išvyko taksi automobiliu.  

Vyksta į tą patį renginį

Į katalikų renginius ketvirtadienį taip pat vyko Seimo nariai konservatoriai Rimantas Dagys, Mantas Adomėnas bei Vilija Aleknaitė-Abramikienė. Susisiekus su pastarąja, Seimo narė teigė laukianti lėktuvo Frankfurte. E.Vareikio Vilniaus oro uoste V.Aleknaitė teigė nemačiusi.

„Mes skridome privačiai, todėl atskirai“, - sakė Seimo narė. Seimas finansavo tik R.Dagio kelionę.  

Seimo narys R.Dagys portalui lrytas.lt teigė, kad su politiku E.Vareikiu kartu skirsti neturėjo. 

„Kiek žinau jis ketino skristi kartu su mumis (R.Dagiu ir M.Adomėnu – Red.) į diskusiją Romoje. Bet ne tuo pačiu lėktuvu. Apie E.Vareikio būklę sužinojau iš žiniasklaidos. Neteko šiandien su juo kalbėti, jis neatsiliepia telefonu“, - sakė Seimo narys Rimantas Dagys.

Diskusijoje klausimai yra susiję su katalikų bažnyčios pasaulėžiūra ir kaip ji atspindima įvairiuose teisiniuose aktuose. Kiekvienais metais į renginį susirenka įvairių valstybių įstatymų leidėjai.

„Tai pono E.Vareikio asmeninė problema ir bėda. Ir jis turi pats ją išspręsti. Ir tai padaryti atsakingai“, - paklaustas ar E.Vareikis tinkamas atstovas diskusijai apie katalikų pasaulio vertybes, sakė R.Dagys. 

Su vyru nekalbėjo

„Aš važiuoju iš Kauno į Vilnių, šiandien savo vyro nemačiau, net nebuvome susitikę. Telefonu šįryt taip pat nekalbėjome, tik vakar vakare“, - portalui lrytas.lt teigė E.Vareikio žmona Rozvita Vareikienė. 

„Jis skrenda į Romą, į politikų susitikimą. Ten tokia politikų vasaros stovykla. Tai nėra komandiruotė, tai jo asmeninė kelionė“, - teigė R.Vareikienė.

„Turime tokią informaciją, kad šis asmuo iš tikrųjų neblaivus yra Vilniaus oro uoste. Tačiau kol kas jokio sprendimo nėra priimta. Klausimas dar yra sprendžiamas“, - sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius.

„Nėra jokio teisinio pagrindo tikrinti E.Vareikio girtumą arba taikyti administracinę atsakomybę“, - sakė P.Radvilavičius. 

P.Radvilavičiaus teigimu, iš to, kas yra matoma policijos pareigūnų, E.Vareikis elgiasi ramiai ir nekelia jokių nemalonumų aplinkiniams. Nėra jokio teisinio pagrindo imtis kažkokių veiksmų jo atžvilgiu.

Tai jau ne pirmas kartas, kai E.Vareikis dėl alkoholio patenka į skandalą. Šiemet šis Seimo narys išgarsėjo, kai apgirtęs sumušė savo žmoną. Anksčiau jis buvo pagautas apgirtęs vairuojantis automobilį. 

Po šių incidentų E.Vareikis pasitraukė iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, tačiau iki šiol yra konservatorių frakcijos Seime narys.

Seimas panaikino neliečiamybę

Politiką oro uoste matę lrytas.lt skaitytojai iškart prisiminė E.Vareikio bėdas dėl alkoholio ir istorijas, kaip velnio lašai griauna žmogaus gyvenimą. Neseniai E.Vareikiui buvo pateikti įtarimai dėl fizinio skausmo sukėlimo.

Seimas birželio 20 dieną panaikino namuose smurtavusio konservatoriaus E.Vareikio neliečiamybę. Į Seimą su prašymu leisti E.Vareikį patraukti baudžiamojon atsakomybėn kreipėsi generalinis prokuroras Darius Valys, specialioji komisija pasiūlė jo prašymą tenkinti.

Seimo komisijai tuomet liudijusi prokurorė I.Kvedaraitė sakė, kad yra pakankamai duomenų įtarti, jog būdamas neblaivus Seimo narys dukart žmonai sudavė per veidą ir vieną kartą spyrė. Pasak prokurorės, E.Vareikis buvo byloje apklaustas specialiuoju liudytoju, ir nors sako visų smūgių neprisimenantis, dėl kai kurių prisipažįsta.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovas E.Vareikis savo elgesį vadino kvailyste.

Pirminiais policijos duomenimis, neblaivus E.Vareikis savo namuose Vilniaus rajono Bendorių kaime, Bendorėlių alėjoje, prieš žmoną smurtavo gegužės 4 dieną.

Tai ne pirmas kartas, kai šis Seimo narys turi problemų dėl alkoholio. 2008 m. rugsėjį jis buvo sustabdytas vairuojantis neblaivus.

Po Šiaulių universitete vykusios filologų konferencijos įkaušęs politikas sėdo prie vairo ir buvo sulaikytas Radviliškio pakraštyje. Jam alkoholio matuokliu nustatytas lengvas girtumas – kraujyje rasta 1,37 promilės alkoholio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.