Lietuva dėl padėties Sirijoje tarsis su partneriais

Tęsiantis krizei Sirijoje, Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius dėl padėties vertinimo ir galimo atsako konsultuojasi su Europos Sąjungos narėmis, institucijomis ir kitais partneriais. Tarp jų – su Švedijos, Lenkijos, Maltos, Rumunijos, Vokietijos užsienio reikalų ministrais ir kitais valdžios atstovais.

Padėtis dėl Sirijos - aštrėja. Nuotraukoje, JAV karinis laivas USS Ramage, kuris gali smogti Sirijai.<br>AP nuotr.
Padėtis dėl Sirijos - aštrėja. Nuotraukoje, JAV karinis laivas USS Ramage, kuris gali smogti Sirijai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 29, 2013, 6:16 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:17 PM

Lietuva šiuo metu pabrėžia, kad svarbu sudaryti sąlygas Jungtinių Tautų ekspertų misijai tęsti savo darbą Sirijoje, atlikti nešališką tyrimą dėl tariamų cheminio ginklo panaudojimo atvejų bei pateikti išvadas.

Užsienio reikalų ministras apgailestauja, kad ekspertų misijai nebuvo leista pradėti savo darbo iš karto po įvykio rugpjūčio 21 d.

„Masinio naikinimo ginklų panaudojimas yra nusikaltimas žmogiškumui, reikalaujantis tarptautinės bendruomenės pasmerkimo ir tinkamo atsako. Cheminio ginklo panaudojimo atveju tarptautinė bendruomenė negali likti nuošalyje. Pirmiausia tai yra Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos atsakomybė, todėl raginame ją sutelkti pastangas sprendžiant Sirijos krizę“, - rašoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Teigiama, kad svarbu neužmiršti, jog siekiant ilgalaikio stabilumo ir taikos Sirijoje, turi būti rastas politinis sprendimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.