Pristatytas daugiafunkcinis elektroninis moksleivio pažymėjimas

Taip pat pažymėjimu bus galima naudotis kaip viešojo transporto bilietu.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Aug 29, 2013, 2:58 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:21 PM

Nuo rugsėjo 2 dienos penkiose šalies mokyklose pradės veikti nauji daugiafunkciniai elektroniniai moksleivio pažymėjimai.

Modernias sistemas mokyklose įdiegė bendrovės „Tamo“ ir „Mokipay“. „Tamo“ įmonės direktorė Viktorija Burlinskaitė pasakojo, kad nauji pažymėjimai bus ir asmens dokumentas, ir spyna, leisianti patekti į mokyklą, į atskiras jos patalpas. Tai užtikrins mokinių saugumą.

Naujas moksleivio pažymėjimas bus ir skaitytojo bilietas. Vaikui bus pranešama, kada jis turi gražinti iš mokyklos bibliotekos paimtą knygą.

Valgykloje pažymėjimas taps pinigine. Sumokėjus už maistą, mokinio tėvai galės žinoti, kada ir ką vaikas valgė.

Taip pat pažymėjimu bus galima naudotis kaip viešojo transporto bilietu.

Nauju pažymėjimu dar bus galima papildyti mobiliojo telefono ryšio sąskaitas, gauti nuolaidas perkant bilietus į kino filmus.

Pažymėjimas kainuos 12 litų. Jis galios 1 - 4 metus, priklausomai nuo to, kurioje klasėje besimokant moksleivis jį įsigijo.

Pažymėjimą praradus, visas juo teikiamas paslaugas galima užblokuoti pranešus telefonu ar elektroniniu laišku. Funkcijos bus perkeltos į dublikatą.

Naujo daugiafunkciniai elektroninio moksleivio pažymėjimo kūrėjai sakė, kad sistemos įdiegtos Kauno „Aušros“, S.Dariaus ir S.Girėno gimnazijose bei Senamiesčio progimnazėje.

Taip pat Grigiškių „Šviesos“ gimnazijoje ir vienoje Klaipėdos mokykloje. Projektai visose ugdymo įstaigose įgyvendinti už verslininkų lėšas.

Ateityje naujos sistemos mokykloms jau kainuos. „Brangiausia yra įdiegti praėjimo į mokyklą ir kitas patalpas sistemas. Jos gali kainuoti nuo 2 iki 20 tūkstančių litų“, - sakė V.Burlinskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.