Seimo vadovas ir policijos atstovai dėl Biržų apsikeitė dūriais

Tragiško įvykio Biržuose aidai nenutyla. Policijos profesinė sąjunga susikirto su Seimo pirmininku Vydu Gedvilu, pasiūliusi jam trauktis iš posto, rašo „Lietuvo rytas”.

Policijos profesinės sąjungos vadovė R.Katinienė aštriai reagavo į Seimo pirmininko V.Gedvilo samprotavimus.<br>V.Balkūno nuotr.
Policijos profesinės sąjungos vadovė R.Katinienė aštriai reagavo į Seimo pirmininko V.Gedvilo samprotavimus.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 29, 2013, 7:42 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:39 PM

V.Gedvilas vakar pareiškė, kad Biržuose policininkai netinkamai atlieka pareigas. Taip Seimo vadovas komentavo rajono policijai išsakytus priekaištus po to, kai savaitgalį Biržuose buvo nušautas septyniolikametis jaunuolis.

Politiko teigimu, per krizę finansavimas buvo sumažintas visiems ir tuo teisintis negalima.

„Darbietis” sakė sunkiai įsivaizduojantis, jog paaiškėjus, kad gyventojai ne be pagrindo reiškia nepasitikėjimą pareigūnais, toliau galėtų dirbti dabartiniai rajono policijos vadovai.

„Jeigu mes nesugebėsime, jeigu nesugebės mūsų teisėsaugos institucijos, nesugebės policija užtikrinti tvarkos, tokiais atvejais žmonės dažniausiai patys padaro tvarką.

Tačiau mes nenorėtume, kad žmonės užsiimtų ne savo veikla, kiekvienas turime dirbti savo darbą”, – Žinių radijui vakar dėstė Seimo pirmininkas.

Tokiais teiginiais pasipiktino Lietuvos policijos profesinė sąjunga.

Profsąjungos atstovai tvirtino, jog aukščiausi šalies pareigūnai turėtų prisiimti atsakomybę už įvykį Biržuose, ir įspėjo, kad panašūs incidentai artimiausioje ateityje gali tapti kasdienybe.

„Kai kuriems Lietuvos politikams galiu pasakyti tik tiek, kad jie dar kartą praleido puikią progą patylėti.

Turiu galvoje V.Gedvilą, jau spėjusį pareikšti, jog policija Biržuose neatlieka savo darbo, o rajono policijos vadovybė turėtų pasitraukti.

Man atrodo, kad trauktis iš šiltos kėdės jau laikas pačiam Seimo pirmininkui, nes policijos reformai būtinų įstatymų projektai seniausiai dūla Seimo narių stalčiuose.

Jau po anksčiau įvykusių incidentų Klaipėdoje ir Kazlų Rūdoje profesinė sąjunga trimitavo, jog būtina kuo skubiau spręsti policijos problemas, jeigu norime išvengti panašių įvykių ateityje. Biržų istorija parodė, kad neklydome”, – pareiškė policijos profesinės sąjungos pirmininkė Roma Katinienė.

Svarstys ir tikrins

* Seimo valdyba vakar įpareigojo Teisės ir teisėtvarkos komitetą sušaukti neeilinį posėdį ir apsvarstyti padėtį Biržuose, taip pat visoje Lietuvoje.

* Posėdyje paaiškinimus turėtų pateikti vidaus reikalų ministras D.Barakauskas, policijos generalinis komisaras S.Skvernelis.

* Seimo komiteto vadovas J.Sabatauskas tvirtino, kad ir be valdybos sprendimo artimiausiame posėdyje būtų svarstoma padėtis Biržuose ir policijos darbas.

* Savo ruožtu vidaus reikalų ministras D.Barakauskas vakar pavedė ministerijos Teisės departamentui atlikti tarnybinį patikrinimą dėl Biržų rajono policijos komisariato pareigūnų veiksmų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.