Turkijoje poilsiavusius lietuvius nuskraidino į Egiptą

„Neturėjau jokio noro net trumpam atsidurti Egipte, kuriame vyksta karas ir nuolat žūsta žmonės“, - kalbėjo kaunietis verslininkas, kuris su šeima atostogavo Turkijos kurorte Antalijoje.

44 iš Antalijos skraidinti poilsiautojai trumpai pabuvojo ir Egipte.<br>123rf nuotr.
44 iš Antalijos skraidinti poilsiautojai trumpai pabuvojo ir Egipte.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Aug 29, 2013, 6:04 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:17 PM

Praėjusį savaitgalį jis sužinojo, kad rugpjūčio 26 dieną iš Antalijos į Vilnių skrendantis lėktuvas dar užsuks į Hurgadą paimti šiame kurorte poilsiavusių Lietuvos bendrovių „Novaturas“ ir „Tez Tour“ klientų.

Dėl kruvinų neramumų Egipte tiek Lietuvos, tiek kitų Europos šalių kelionių organizatoriai buvo paraginti išskraidinti poilsiautojus.

Kauniečių šeima atsisakė skristi tokiu maršrutu užsakomųjų skrydžių bendrovės „Small Planet Airlines“ lėktuvu ir diena vėliau namo grįžo reguliarių skrydžių lėktuvais per Maskvą.

Jie ne tik patyrė papildomų išlaidų, bet ir gerokai užtruko kelyje — beveik pusę paros.

Šio skrydžio į Antaliją užsakovas buvo kelionių organizatorius „Novaturas“ — tai patvirtino šios bendrovės rinkodaros projektų vadovė Ieva Dorelaitienė. Skrydis buvo surengtas vietoj anksčiau tą dieną planuotos kelionės į Egiptą, mat saugumo sumetimais į šią šalį poilsiautojai neskraidinami.

„Nuskraidinome savo poilsiautojus į Antaliją ir parskraidinome iš Hurgados. Iš Antalijos į Hurgadą mūsų klientai neskrido“, — aiškino I.Dorelaitienė.

Tuo tarpu „Tez Tour“ rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė patvirtino, kad 44 iš Antalijos skraidinti poilsiautojai trumpai pabuvojo ir Egipte. „Saugumas yra besąlyginis prioritetas, todėl toks maršrutas pasirinktas tik įvertinus, kad žmonių saugumu nėra rizikuojama“, — tikino bendrovės atstovė.

Pasak jos, prieš įsigyjant keliones į Antaliją visiems poilsiautojams buvo pranešta apie tokį maršrutą, todėl pageidavusių grįžti savarankiškai nebuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.