Bendražygiai atsuko nugarą E.Vareikiui

Sunkiai besiorientuojantis erdvėje ir neapverčiantis liežuvio. Toks vakar Vilniaus oro uoste blaškėsi į lėktuvą neįleistas parlamentaras Egidijus Vareikis, kurį bėdos dėl alkoholio gramzdina vis giliau, rašo „Lietuvos rytas”.

Bėdų dėl alkoholio vartojimo turintis Seimo narys konservatorius E.Vareikis vakar buvo atsidūręs dėmesio centre.<br>D.Umbraso nuotr.
Bėdų dėl alkoholio vartojimo turintis Seimo narys konservatorius E.Vareikis vakar buvo atsidūręs dėmesio centre.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Aug 30, 2013, 8:07 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:08 PM

Vakarykščiai konservatoriaus nuotykiai oro uoste pagaliau privertė rimčiau sukrusti ir partijos vadovybę.

Reaguodamas į šokiruojantį kolegos elgesį dešiniųjų vedlys Andrius Kubilius skubiai išplatino pranešimą, kuriame svarstė, kad Seimo narys galbūt serga sunkia priklausomybės liga: „Dėl tokios žmogaus bėdos galima tik labai apgailestauti ir jį nuoširdžiai užjausti. Bet tenka kelti klausimą, ar tokia liga nėra kliūtis dirbti Seimo nario darbą, kuris yra ypač viešas. Apie tai mes turėsime kalbėtis.”

Vos prieš kelis mėnesius Seimas buvo panaikinęs prieš žmoną smurtavusio 55 metų E.Vareikio teisinę neliečiamybę.

Nors neblaivus namuose siautėjęs konservatorius sutuoktinę aptalžė, Rozvita Vareikienė atleido savo vyrui. Todėl byla buvo nutraukta.

Politikas grėsmės nekėlė

Vakar oro uoste E.Vareikis mojavo ne kumščiais, o tik maldaknyge ir grėsmės aplinkiniams nekėlė.

Todėl policijos pareigūnai tvirtino nematantys teisinio pagrindo patikrinti parlamentaro blaivumą ar jį sulaikyti. Į pasiūlymą keliauti namo ir nebesėdėti oro uoste politikas policininkams atrėžė esąs laisvas žmogus – kur nori, ten ir sėdi.

Bandė išskristi į Romą

E.Vareikis buvo susiruošęs vykti į Romą, kur turėjo dalyvauti Tarptautinio katalikų įstatymų leidėjų tinklo organizuojamose diskusijose.

Į šį renginį vyko ir konservatoriai Vilija Aleknaitė-Abramikienė, Mantas Adomėnas bei Rimantas Dagys. Bet Seimas apmokėjo tik pastarojo kelionę.

Parlamentarai į Italiją skrido skirtingais maršrutais, todėl jų ir E.Vareikio keliai prasilenkė.

Bet į oro uostą atvykęs M.Adomėnas dar spėjo išvysti neaiškios būklės kolegą, su kuriuo bendrauti sekėsi itin sunkiai.

Išvažiavo ir vėl sugrįžo

Rytą E.Vareikį oro uoste išvydę liudininkai tvirtino, kad jis buvo tokios būklės, jog tiesiog voliojosi išvykimo salėje. Vėliau žurnalistai jį aptiko snūduriuojantį ant suoliuko, o šalia – tuščią stiklainį su alkoholio likučiais.

Seimo narys neigė bėdas dėl alkoholio, bet jį buvo sunku suprasti. E.Vareikis negalėjo bent kiek rišliau paaiškinti, nei kur ketino skristi, nei kodėl įstrigo, tik kartojo keliaująs privačiai.

Parlamentaras iš portfelio traukė maldaknyges, įvairius religinius leidinius, bandė juos garsiai skaityti.

Pagaliau susirinkęs savo daiktus E.Vareikis mėgino rasti išėjimą iš oro uosto, bet jam tai padaryti nebuvo lengva.

Vėliau policininkai politiką palydėjo į oro uosto atvykimo salę. Kurį laiką pabuvęs tualete Seimo narys nuėjo taksi link ir išvyko. Tačiau neilgam. Prie pirmojo šviesoforo taksi pasuko atgal, sugrįžęs E.Vareikis toliau ėmė blaškytis po išvykimo salę.

Seimo narys bandė registruotis į vėlesnį skrydį, bet nesėkmingai. Tuomet vėl įsitaisė laukimo salėje – išsitraukė nešiojamąjį kompiuterį, snaudė žvelgdamas į tuščią ekraną ir laukė kito skrydžio į Romą.

Paliko likimo valiai

Nors tragikomiški nuotykiai oro uoste tęsėsi bemaž visą dieną, nė vienas iš E.Vareikio bendražygių nesuskubo jam padėti.

Iš konservatorių stovyklos tik skriejo grėsmingi pareiškimai.

Po A.Kubiliaus paburnojimo progos pasmerkti kolegos nepraleido ir Irena Degutienė. Ji pareiškė, kad E.Vareikio elgesys užtraukia gėdą ir frakcijai, ir visam parlamentui: „Mano manymu, jis turi trauktis iš Seimo.”

Apie tai, kad kolega pats turėtų padėti mandatą, kalbėjo ir konservatorių frakcijos seniūno pavaduotojas Jurgis Razma.

Į parlamentą E.Vareikis išrinktas pagal partijos sąrašą.

Jeigu išsiblaivęs politikas nuspręstų atsisakyti mandato, į Seimą galėtų sugrįžti praėjusią kadenciją dirbusi, tačiau per rinkimus už borto likusi Auksutė Ramanauskaitė-Skokauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.