E.Vareikis pernakvojo terminale ir išskrido į Amžinąjį miestą

Problemų dėl alkoholio turintis Seimo narys Egidijus Vareikis, reikia tikėtis, jau Romoje. Jis galbūt diskutuoja katalikų renginyje, į kurį ketvirtadienį ryte patraukė įkaušęs.

E.Vareikis penktadienio rytą išskrido į Romą.<br>D.Umbraso nuotr.
E.Vareikis penktadienio rytą išskrido į Romą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

2013-08-30 11:03, atnaujinta 2018-03-01 16:03

Vakar iki pietų sukęs kreivokus ratus Vilniaus oro uosto laukiamajame, Seimo narys vargais negalais policininkų buvo išprašytas ir įsodintas į taksi. Bet daugiau kaip po valandos politikas grįžo į oro uostą, vakare perėjo apsaugos zoną ir penktadienį anksti ryte pakilo į orą.

Tarsi koks JAV  žvalgas Edwardas Snowdenas, kuris buvo įstrigęs Maskvos oro uoste, Seimo narys terminale praleido gerokai ilgiau laiko, nei planavo prieš šią nelemtą kelionę.

Nors ketvirtadienį politikas po Vilniaus oro uostą slankiojo sunkiai susivokdamas aplinkoje, jam pavyko susikaupti ir pasikeisti bilietą į Romą kitai dienai.

Ketvirtadienį ryte skrydį į Amžinąjį miestą E.Vareikis praleido. Po vidurdienio žurnalistų atidžiai stebimas E.Vareikis pakilo nuo suoliuko, susirinko bagažą ir iš pradžių laiptais pakilo į „Air Lituanica“ kasų patalpas. Bet gerai įsižiūrėjęs į agentūros pavadinimą jis, matyt, suprato, kad „Air Lituanica“ į Romą neskraidina. Jis apsigręžė ir pakilo laiptais į kitos skrydžių bendrovės punktą.

Tada prisėdo prie skandinavų oro linijų SAS langelio. Darbuotoja pati pasiūlė apkvaitusiam keleiviui pakeisti bilietą skrydžiui kitą dieną - penktadienį anksti ryte.

Pasiblaškiusį po sales Seimo narį policininkams pagaliau pavyko įtikinti palikti oro uostą.

Iš pradžių jis buvo nuvestas į tualetą atvykimo salėje. Eisena buvo įspūdinga. E.Vareikis traukė į tualetą lydimas dviejų policininkų, būrio žurnalistų ir apie 20 smalsuolių.

Po to E.Vareikis buvo įsodintas į taksi ir išvažiavo. Bet po kelių valandų jis grįžo truputį prasiblaivęs. Vakare praėjo pro patikros zoną. 

Skrydis buvo numatytas anksti ryte, tad politikui, matyt, teko pernakvoti ant kieto suoliuko terminale. Jis su savimi jau neturėjo stiklainiuko su alkoholiu. Tiesa, jo Seimo narys galėjo įsigyti neapmuitintų prekių parduotuvėje.

Vilniaus oro uosto komunikacijos koordinatorė Giedrė Babarskaitė patvirtino, jog E.Vareikis tikrai išskrido.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.