Kauno savivaldybėje brandinama nauja reforma, oponentai šiaušiasi

Kauno valdžia prabilo apie naują savivaldybės padalinių struktūrą – joje turėtų atsirasti kelių skyrių veiklą prižiūrinčios valdybos.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Aug 30, 2013, 1:27 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:58 PM

Opozicijoje esantys politikai tikina, kad tokiu būdu valdantieji siekia svarbių ir gerai apmokamų postų saviškiams, o nauji padaliniai tik padidins biurokratiją.

Valdybos atliks tas pačias funkcijas, kokias iki 2011-ųjų vasaros atlikdavo departamentai, kuriuos panaikino vos pusmetį išsilaikiusi tuometinė Kauno valdančioji koalicija, o meru dirbo liberalas Rimantas Mikaitis.

Dabartinis Kauno meras konservatorius Andrius Kupčinskas kalbėjo, kad idėja kurti valdybas siejasi su jo dar pavasarį pateiktu pasiūlymu sujungti Miesto tvarkymo bei Transporto ir eismo organizavimo skyrius.

Šių padalinių veikla esą labiausiai pastebima, tačiau dažnai jie nekoordinuoja veiksmų, todėl tenka tuos pačius darbus atlikti dukart.

Perdavus pasiūlymą svarstyti komitetams sulaukta atsakymo, kad geriau būtų savivaldybėje kurti departamentus arba kitaip – valdybas. „Man tų valdybų tikrai nereikia, iniciatyva atėjo iš savivaldybės administracijos. Pagrindinė nuostata – tarnautojų skaičius negali didėti“, - tikino Kauno meras A.Kupčinskas.

Viena kelių skyrių veiklą koordinuojanti valdyba įkurta jau anksčiau, po reformos atsirastų dar trys. Iki pastarųjų pokyčių Kaune veikė 7 departamentai.

Aktyviausiai jų panaikinimo ankstesnėje valdančiojoje koalicijoje siekė frakcija „Vieningas Kaunas“. „Pradėję dirbti savivaldybėje pamatėme vieną aiškią problemą – sprendimų priėmimo grandinė yra per ilga“, - kalbėjo frakcijos atstovas, tuometinis Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Šią grandinę pavyko sutrumpinti panaikinant departamentus, o toks sprendimas miesto biudžetui turėjo padėti sutaupyti apie 1,5 mln. litų per metus.

Norą kurti valdybas P.Mačiulis įvertino kaip savivaldybės administracijos vadovų nesugebėjimą susitvarkyti su pareigomis.

„Jeigu nesugeba susikalbėti dviejų skyrių vadovai, ar reikia samdyti jiems tarpininką?“ - stebėjosi frakcijos „Vieningas Kaunas“ atstovas. Jo nuomone, tai yra administracijos direktoriaus ir jo pavaduotojų pareiga.

P.Mačiulis taip pat abejoja, ar naujos struktūros atsiradimui nereikės papildomų kaštų, ar neteks didinti darbuotojų skaičiaus.

„Vien prisiminus skandalingas istorijas, į kurias buvo įklimpę Kaunui gėdą užtraukę kai kurie departamentų vadovai, reikėtų atsisakyti tokios idėjos“, - svarstė P.Mačiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.