E.Vareikis rastas Kopenhagos oro uoste

Policijos ir artimųjų ieškomas Seimo Konservatorių frakcijos narys Egidijus Vareikis atsirado. Ketvirtadienį rytą jis vis dar klaidžiojo Kopenhagos oro uoste. Po to kai apie tai pranešė lrytas.lt, Užsienio reikalų ministerija išplatino informaciją, kad Lietuvos ambasada Danijoje žino E.Vareikio buvimo vietą. Tačiau, kur jis buvo ketvirtadienį po pietų neskelbiama.  

Seimo narys E.Vareikis dingo Kopenhagos oro uoste.<br>D.Umbraso nuotr.
Seimo narys E.Vareikis dingo Kopenhagos oro uoste.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Sep 5, 2013, 10:30 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:31 PM

„Šiandien jį matėme 8 val. 50 min. Lietuvos laiku. Jis ėjo automobilių nuomos zonoje link išėjimo, kur yra „Hilton“ viešbutis“, – portalui lrytas.lt ketvirtadienį ryte pranešė vilnietis Karolis, atskridęs į Kopenhagą.

Pasak liudininkų, Seimo narys nepasirodė išgėręs, tačiau jo kostiumas atrodė purvinas ir susilamdęs.

Iš Lietuvos Seimo narys išvyko su rankiniu bagažu, tačiau Kopenhagoje jį matę lietuviai tvirtina, kad politikas neturėjo jokios mantos.

Lietuvos ambasada Danijoje nekomentuoja, kokių veiksmų imamasi norint surasti pradingusį Seimo narį, nors jis yra viešas asmuo. Esą to daryti neleidžia Seimo nario artimieji.

Seimo narys dingo šią savaitę, kai turėjo grįžti iš Katalikų renginio Romoje. Jis išskrido į Vilnių su persėdimu Kopenhagoje. Iš ten pirmadienį dar paskambino artimiesiems, o po to dingo kaip į vandenį. Seimo nario mobilusis telefonas išjungtas, todėl su juo susisiekti niekam nepavyksta.

Artimieji jau kreipėsi į policiją, kad ši pradėtų politiko paieškas. Žmonės sunerimo dėl politiko dingimo, nes grįždamas į Lietuvą jis atrodė nusivylęs ir išsigandęs dėl savo ateities. Po to, kai praėjusią savaitę jis buvo girtas pastebėtas Vilniaus oro uoste ir sukėlė skandalą, Tėvynės sąjungos vadovai paragino E.Vareikį trauktis iš Seimo.

Pirmadienį su E.Vareikiu telefonu bendravęs Seimo narys Rokas Žilinskas teigė, kad E.Vareikis per paskutinį pokalbį atrodė labai išsigandęs ir sutrikęs. „Jis guodėsi, kad nuo jo visi nusigręžė, kad jis niekam nereikalingas, todėl jis nematąs prasmės sugrįžti“, – prieš skrydį vykusį pokalbį prisiminė R.Žilinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.